söndag 28 november 2010

Helgen som gått med hockey, müsliproduktion och skottning...

I fredags drog Nellie och jag med oss grannarna på hockeykväll på Rosvalla: Nyköping - Väsby.
Extra kul för grabbarna Tim & Hugo att följa med och kika på de "stora" grabbarna då de själva börjat lira hockey. Att pappa Jörgen gjorde extra bra ifrån gjorde såklart Nellie extra stolt:-).
Matchen slutade 6-1 till Nyköping. NH´s 5:e raka seger och efter denna match tog de sig upp på 3:e plats i tabellen. Riktigt kul!

Lördags mornar är det väckarklockaförbud i vårt hem. Då tar vi oftast morgonen som den kommer i ett skönt "lunk".

Därefter var det dax för att producera müsli dagen lång. Vår 7:e müsliproduktion. Jättekul att det rullar på så bra och är uppskattat. Månadens produktion har nu levererats ut till tre delikattessbutiker i Nyköping: Bönornas Delikattesser i Västerport, Bönan i Hörnan i Odd Fellowsgränd och Arnlunds Ostbutik (precis nyöppnad) på Pål Jungs Hage. December månad bjuder vi på en smak av ekologiska Sultan Russin som kommer från en ljus druva med fin sötma.
Jag har fått tag i en kanonbra leverantör av torkade frukter och bär som jag börjar köpa in fr.o.m. nästa müsliproduktion. Vi har provsmakat 5 smaker nu i helgen och alla var högst tillfredställande med stor variation. 100 % ekologiska såklart såsom müslin i övrigt.
Missa inteatt prova Fias Hälsomüsli med andra ord:-)!

Imorse var det till att skotta (eller snarare Jörgen...jag lite grann...) då hela Stensborg stod oplogad. Min rygg har tyvärr lite känningar av graviditeten pga. mindre styrketräning än jag borde, varför jag får ta det lilla lugna. Fokus på styrketräningen för min del med andra ord!
Varje söndag fram till jul har Nellie "beställt" julgröt (risgrynsgröt) så på söndagsmornarna väntas mao. "dessert":-) som det mer eller mindre är i mina ögon, men rätt gott:-), om EN dag i veckan.
Efter frukosten förberedde Nellie och jag för pepparkaksbak när Jörgen for i väg för värmining inför match.
Med stor noggranhet gjorde hon 3 plåtar med små pepparkakor.
Nellie och jag pyntade med julstjärnor och stakar i veckan och det är ju bara så mysigt!
Jag ÄLSKAR dessutom detta vinterland! Jag kommer på mig själv med att gå och le så fort jag är utanför dörren. Så skönt när det biter kallt i kinderna och man får pulsa runt i snön, varmt och skönt påpälsad såklart.
Visst är det lite halt men det går utmärkt att gå bara man bestämmer sig för att göra det! Stavar tycker jag är perfekta att använda för att ta sig fram effektivt oavsett väglag.Ut och njut allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar