tisdag 23 november 2010

Illamåendes i 17 veckor...

17 veckor ja, det är ett tag det, av konstant illamående... men magen växer på som den ska:-). Inte bara magen ska jag väl säga...känner mig inte i min bästa form precis...
Första månaden var jag så inaktiv jag kunde i mitt jobb som Personlig Tränare och åt "skräpmat". Ja, jag lyssnade på kroppen min som jag ju alltid annars brukar, men som nu skrek åt mig att ligga i soffan och pilla mig i naveln och äta "mättat" fett...vilket inte min kropp är direkt van vid varför illamåendet inte blev direkt bättre...Snabbt hamnar man i formsvacka när man äter "fel" och aktiverar sig mindre, den saken är klar och heller inget nytt! Men att "hålla på" så i 9 månader skulle vara att misshandla sig själv samt att ju fostret behöver sin näring. Jag som vanligtvis vräker i mig grönsaker, bär och frukt tappade totalt aptiten för det mesta som var nyttigt...
Men tack och lov har det vänt, även att jag fortsatt har ett "begär" efter vittbröd och kaviar:-)...Sen om det är min mentala inställning som gjort att jag åter igen äter som jag ska kan jag inte svara på, men mycket troligt.
Allt sitter ju i huvudet! Det gäller ju bara att bestämma sig!
Jag köper nu hem en massa gurka och körsbärstomater och äter om kvällarna (då jag konstant måste äta något för att dämpa illamåendet). Jag går nu också dagligen ut med mina stavar oavsett väder för att få frisk luft samt den motion som funkar med detta mående.
Jag har provat diverse preparat mot illamående men inget biter det minsta på mig. Konstigt egentligen, då jag aldrig någonsin äter medicin av något slag, vilket ju borde innebära att alla preparat skulle fungera dubbelt upp, men inte då.
I fredags fick jag senapsfrön placerat i öronen utav barnmorskan som jag tryckt på i "förbannelse" utan verkan...
Får nog acceptera läget såsom det är och hoppas att illamåendet släpper snart...
Att en förkylning nu i 4:e månden kommit över mig gör mig väl inte direkt piggare, men den vet man i varjefall med all säkerhet att den är övergående.

Tack alla urgulliga kunder för alla "krya på Dig" hälsningar jag fått, då jag inte körde mina klasser igår kväll.Hör inte till vanligheten att jag vickar bort mina klasser, men nu har jag "bebben" att tänka på också:-)!

Med denna snöfriska luft är jag "fit for fight" inom kort!
//Ha en härlig kväll allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar