tisdag 26 juli 2011

”16” helsköna minuterar då hjärtat får jobba…

I måndags var det åter dags för Jörgens klocka att ringa kl. 6:30 och fyra veckors semester var förbi i en rasande fart.

Semester i all ära, underbart, men arbetet gör att vi åter kommer in i bättre rutiner, vilket är rätt skönt! Även att jag fortsatt är mammaledig och Nellie inte börjar skolan förrän i slutet av augusti så är det skönt att börja gå upp lite tidigare om mornarna och äta frukost tillsammans innan Jörgen far till jobbet.
Nellie är en riktig sovtuta om mornarna men om hon får rida ut till köket på mammas rygg (sovandes;-) och slänga i sig gröten för att sedan kura ner sig i soffan framför Bolibompa så funkar det rätt bra, haha.
Ska sägas att Nova (2,5 månad nu) vaknar och ammas runt 6:00, och sedan inte sällan sover fram till nio rycket. Otroligt men sant! Känns som att hon får fortsätta med det ett tag till;-).

Nu till saken jag skulle skriva om. Det är verkligen inte lätt att få in någon egentid för träning med en bebis på armen och en sexåring som är i "lilla tonåren" som ska stimuleras, så min tanke är att nu när Nova kommit in i lite bättre rutiner vad gäller mat och sömn börja träna på morgonen, om jag haft en någorlunda sömn vill säga.

Det ska sägas att jag faktiskt är stendöd om mornarna sen Nova kom till världen då sömnen är ”tunn”, då man liksom vill höra dess ”snosning” natten lång. Så det jag vill sträva efter nu till att börja med, är bara att väcka kroppen och låta hjärtat få jobba.

Så, i måndags morse när Jörgen gick upp så hoppade jag i träningskläderna som strategiskt låg framlagda och löpskorna placerade på hallmattan och ut! Med ”kudden kvar i ansiktet” började jag småjogga direkt utanför huset och vaknade succesivt till liv och vilken härlig start på dagen!!! Efter ynka 17 min (idag 16;-) var jag hemma igen för att kasta mig i duschen och 7:00 satt vi vid frukostbordet med vår favvofrukost på bordet (fiberhavregrynsgröt med psyllium- och linfrön, hackat Conferencepäron, lite ekologiska sultanrussin och kanel på, två kokta ägg och en god ”balja” te). Jag har turen att vara bortskämd med frukost gjord av kärleken min varje morgon, lovely!
Imorse, "dag 2", så vaknade jag 7:00 och utbrast: - Varför har du inte väckt mig?! Saken var den att Jörgen själv tagit sig en liten sovmorgon, så någon tid över till mitt tänkta lilla löppass fanns såklart inte.
Men då kom han med förslaget att han kunde fara hem på lunchen så jag kunde få mitt lilla ”expresspass”, samtidigt som han fick träffa sina småtjejer en stund. Perfekt!
Jag stod startklar när han kom hem för en blixtsnabb löptur i värmen på grusvägen bakom huset, som nu bara tog 16 minuter:-).
Lika blixtsnabbt in i duschen så ”eftersvetten” fick bli ”efter duschen”, men det är det värt för att få en endorfinkick av välbefinnande och hjärtat att jobba under lite högre tryck än vanligt, härligt och välbehövligt!
En matig proteindrink satt därefter perfekt som snabblunch för att sedan sitta och softa med en go vän på altan medan barnen lekte hejvilt.

Med ovan vill jag påstå att vi alla har tid till aktivitet i vår vardag. Många tror att man måste hålla på så länge och skippar därför morgon-, lunch- eller kvällspasset. Gör istället som jag ”15 min/dag” gör susen:-)!

Behöver du hjälp att komma igång så boka in ett par timmar hos mig vet ja! Tar emot kunder åter fr.o.m. 1 sept. Mer info: http://www.krafthalsa.se/
Är mycket värt eller vad säger ni som valt den vägen;-)?!

Skriv gärna ett par rader om hur just du får till det med din egentid och träning i en hektisk vardag som vi så många lever i.


Varför jag valde att köpa just en löpvagn är för att jag i höst när jag är halvtid mammaledig och Nellie går i skolan, ska passa på att ta några härliga och regelbundna löpsteg med Nova i vagnen, och varför inte passa på att springa från skolan efter att ha lämnat storprinsessan;-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar