söndag 17 juli 2011

EN kanonövning för hela överkroppen...

Som tvåbarnsmor gäller det att kunna göra flera saker samtidigt och såklart få in en viss dos daglig träning;-)! "Magrullningen" är då en riktigt bra övning som aktiverar hela överkroppen och som dessutom ger grym bålstyrka. Jag skulle sätta in den på svårighetsgrad 8:a på en skala mellan 1-10 så det är med andra ord inte att rekommendera att som helt otränad "kasta" sig in i denna övning. God teknik är A & O för att den ska ge fina resultat och vara skonsam och uppbyggande träning för kroppen framför skadebringande. Jag tänkte därför beskriva den, så att ni alla sedan kan köpa er ett hjul och börja rulla i vardagsrummet, eller varför inte ute på altan!
"Maghjul" kan ni beställa av mig (konaktuppgifter: http://www.krafthalsa.se/), eller köpa i en sportbutik. Går utmärkt att göra "magrullningar" med en skivstång likväl.
Så här vältränad kan man bli med maghjulsträning;-)
Beskrivning:Stå på knäna (90 grader i knä och höftled) med ett stadigt grepp om ett maghjul såsom på bilden (eller om en skivstång). Fixera mag- och korsryggsregionen (genom att "suga in naveln"). För sedan överkroppen framåt så att du rullar framåt med hjulet. Viktigt att höften följer med i rörelsen så att du slutligen bildar en rak linje från knä till axlar. Rulla så långt fram du orkar och har kontroll på din muskelkorsett och inte "tappar" ryggen och börjar svanka. I ytterläget pressar du sedan ner hjulet i golvet, sänker axlar och skuldror och rullar tillbaka till utgångsläget. Repetera tills du inte orkar längre. Utmana dig sedan att ta dig längre och längre ner mot golvet för var pass. Det är inte ovanligt att ha träningsvärk i magen någon vecka efter att ha gjort denna övningen första gången...:-). Denna övning kan belasta korsryggen, så se till att inte rulla längre fram än du orkar hålla mag- och korsryggsregionen fixerad!
P.S. När du kan rulla ner och "pussa" golvet X antal repetitioner är det dax att prova att rulla från fötterna. Detta är dock överkurs mina vänner, i stora mått:-)! D.S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar