onsdag 20 juli 2011

Mitt smultronställe...

Vi har tillbringat större delen av semestern hemmavid vilket är riktigt skönt, men då blir det lätt att man tar tag i det ena projektet efter det andra, stort som smått och den där riktiga avkopplingen som bara infinner sig när man lämnar just hemmet uteblir, alla "vardagsysslor" som går av bara farten, som faktiskt är viktigt och riktigt riktigt skönt att slippa då & då.

Min far har ett landställe i Vivesta som vi tog och lånade för att riktigt koppla av ett par dar. När jag ställer mig själv frågan så är det ju just det som är mitt smultronställe.
Dit tog jag cykeln för jämnan som ung, mest för att finna det enorma lugnet som havet övervälvde mig med och fortsatt gör. Att sitta på bryggan en tidigtidig morgon eller sen kväll när alla sover med bara havet och naturen omkring sig är för mig obeskrivligt för själen!
Ordet Smultronställe har använts sedan början av 1900-talet för att just beskriva en plats som man gärna kommer tillbaka till och som inte är så lätt för andra att hitta. Ett Smultronställe är ett ställe där man mår bra och kopplar av, en plats dit man kan ta sig när man är stressad och har för mycket att göra eller bara för att ge själen sin en härlig och alltid lika välbehövlig hälsoboost.

Vilket är just ditt smultronställe?
Det här är mitt:

Hej då finfina lilla stugan och tack för den här gången

1 kommentar: