måndag 19 september 2011

Bestående resultat från en ISO-kursdeltagare…

”I fredags var det dags för mätning igen………….nervöst men spännande. Jag anade att det skulle vara förbättrat resultat sen förra gången för jag har hållit mig till ISO-tänket och ökat min träningsdos (mycket styrketräning), men att det skulle vara så bra resultat hade jag inte väntat mig. Jag svävade på små moln ut från Fias studio.
Sen ISO-starten för 7 mån sedan så har jag gått ner 7,6 kg varav 6,8 kg i fettvikt! Det är kanonbra för jag vill inte tappa mina muskler! Alla andra värden var förbättrade - det är inte vad vågen visar som är det viktiga utan det som finns under skinnet – en stark och frisk kropp!
Jag skulle vilja gå ner cirka 3 kg till men återigen – det är inte kilona som är det viktigaste – jag känner mig faktisk rätt nöjd när jag tittar mig i spegeln och jag har ju gått ner 4 jeansstorlekar!
Nu är målet till nästa mätning, i december, att ”bibehålla” och det tänker jag klara med råge!
Den här livsstilsförändringen som jag har genomfört är det bästa jag har gjort! Jag mår så HIMLA BRA!”
//Marina 42 år

Önskar att jag här hade en bild på Marina att visa upp då hennes kropp är sååå snygg, tight och muskulös och sist men inte minst, hon strålar!!!

”Iso” kommer från grekiskan och betyder lika. Isokalorisk diet innebär därmed en diet med lika många kalorier från de olika näringsämnena kolhydrater, fett och protein.
Vad är ISO dieten?
I isodieten har man samlat vetenskapens vassaste verktyg när det gäller att förebygga olika sjukdomar, lindra många av våra vanligaste sjukdomar och besvär samt minska i vikt.

Namnet isodieten är hämtat från isokalorisk diet. ”Iso” kommer från grekiskan och betyder lika. Isokalorisk diet innebär därmed en diet med lika många kalorier från de olika näringsämnena kolhydrater, fett och protein. På detta sätt får vi en lågkolhydratdiet med något högre fettinnehåll, men framför allt med mer protein, än vår traditionella kosthållning. Det höga proteininnehållet gör dig ordentligt mätt, vilket är en viktig förutsättning för att klara frestelserna som skräpmat, godis och snacks utgör.
Även om fördelningen är grunden i dieten så är den i själva verket bara en pusselbit. För att få till en riktigt bra kost krävs även att valet av livsmedel är optimalt. Kolhydraterna bör ha lågt GI, det vill säga påverka blodsockret sparsamt, eftersom det har visat sig vara viktigt för blodfettskontroll, vikt, mättnad och inte minst förebyggande av typ 2-diabetes.
Fettets kvalitet är också viktig. Våra fettkällor bör vara enkel- och fleromättade fetter från växtriket och från fisk, samt sparsamt med mättade fetter från djurriket. Detta för att minska inflammationer i kroppen, ge maximal mättnad och optimera fettförbränningen.

Torsdagen den 29:e september drar jag igång höstens ISO dietkurs. Sista anmälningsdagen idag, måndagen den 19:e! Mer info: http://www.krafthalsa.se/

Jag längtar efter att få dra igång min fjärde ISO dietkurs! Att få följa mina deltagarege i denna livstilsförändring är fantastiskt! Att få bana deras väg mot fulländad blomning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar