fredag 24 maj 2013

Soma Move

Igår fick jag äntligen till det, att komma loss för ett väl valt gruppträningspass här i Nyköping, nämligen Soma Move. Ett rykande färskt träningskoncept som lockade mig och som för ovanlighetens skull överträffade mina förväntningar.

En träningsform, ett träningspass som kräver mer än ett pass för att komma in i och ge dess rätta "feeling" och ändock gick ett härligt rus genom kroppen min genom mitt första Soma Move pass där jag fick arbeta med och utmana min redan uppbyggda kroppskontroll, rörlighet och inre styrka med dynamiska "djuriska" rörelser till högt ljudande filmmusik.  Underbart!

Vad är då Soma Move?
SomaMove är rörelse och kunskap förenat. SomaMove är en filosofi, en lära och en träningsform.

SomaMove är holistisk fysträning som är atletisk men ändå mjuk. Vi arbetar bara med kroppen som motstånd och med underlaget som vårt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där vi både tränar vår styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans.

Det känn idag kan jag lova, i varenda liten muskel.

SomaMove är något som har vuxit fram genom en strävan mot att förstå kroppens funktionella konstruktion och hur den konstruktionen ska användas i rörelse.
SomaMove är vetenskapligt förankrat i alla led och är ingen genväg eller förenkling. SomaMove är hårt arbete.

Som träningsform är SomaMove i sig också en strävan mot den perfekta kroppen. Men den perfekta kroppen är inte den sjuka bild samhället ger oss som enbart baseras på yttre attribut.

Den perfekta kroppen är den kropp som är balanserad, som rör sig obehindrat i fullständiga rörelsebanor, som inte är tyngd av smärtor och som är frisk inifrån och ut. 

SomaMove är de rörelser och den kunskap som kan ge oss det vi vill ha och förtjänar, den perfekta kroppen.

Jag hoppas denna beskrivning räcker för att locka er till att prova, då den är svårdefinierad och måste upplevas, inte bara en gång utan flera.

I Nyköping finns den än så länge bara på Sunlight Gym & Spa där gymansvarige Anneli Salonen håller klassen två gånger i veckan med en stor och god känsla och skicklighet.

Sök upp träningsformen där du befinner dig ock se om det kan komma att passa just dig. Ge den ett par pass;)

Lovely!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar