lördag 26 oktober 2013

Fuck Cancer! Tillsammans gör vi skillnad...

Cancerfonden samlar in pengar till forskning året runt, men denna månad, oktober, har vi fått en extra påminnelse i form av Rosa Bandet-kampanjen.

Ta tillfället i akt och töm spargrisen dessa 5 sista dagar som är kvar av månaden, för en god sak!

Här följer några av alla tips

30 minuters motion om dagen minskar risken för cancer

App-träna
Som ett led i att uppmärksamma de positiva effekterna av en aktiv livsstil för att förebygga cancer, har Cancerfonden tagit fram appen vardagsworkout. Appen är tänkt att förenkla din vardagsmotion med hjälp av enkla övningar som du kan utmana familj och vänner med. På vardagsworkout.se finns mer info och där kan du också ladda hem appen.

Rosa ägg
Ägg är bästa träningsmaten. För varje såld förpackning med tio ägg skänker nu Kronägg en krona till Rosa Bandet. Låt de rosa förpackningarna i din butik fånga din uppmärksamhet och köp på dig ett gäng.

Krama vaderna
Kompressionskläder är en riktig hett i träningsvärlden. Testa att ge dina muskler lite snabbare återhämtning med Mabs Rosa Bandet-strumpor med extra förstärkning vid häl och tå. Säljs bland annat på apotek. Cirkapris 159 kr varav en tia går till insamlingen.

Ut och gå!
Håll fötterna torra på höstpromenaden med rosa gummistövlar från Scorett. De säljs för 399 kronor, varav en femtilapp går till Rosa Bandet.

Naturlig handlyx
För varje såld tub med ”Limited edition BCA hand relief cream” under oktober månad, skänker Aveda 30 kronor till bröstcancerforskningen. Krämen är en växtbaserad mjukgörare med vitaminer och exfolierande fruktsyror. Priset är 365 kronor för 150 ml.

Slätt hår
Plattången Pink diamond från ghd har extra lång sladd och på köpet får du en paddelborste i samma snygga färg. Av priset 1 899 kronor går en hundring till Rosa Bandet.

Cykla för livet
Creasent hakar på det rosa tänket med en serie cykeltillbehör i klassisk stil. Godkända ringlåset Axa solid XL monteras direkt på cykelns befintliga fästen. Av priset 249 kronor så får Rosa Bandet en tia.

Rosa Bandet 2013
Årets rosa band för Cancerfonden är designat av Helene och Elsa Billgren. Det kostar 25 kronor och finns bland annat hos ICA, Apoteket och Lindex. 23,50 går till insamlingen. (Resterande 1,50 täcker produktionskostnaderna)

Över 400 miljoner kronor har Rosa Bandet-kampanjen samlat in sedan starten 2003. Pengarna tillfaller Cancerfonden, som delar ut dem till de forskningsprojekt de bedömer är mest angelägna. Rosa Bandet-pengarna öronmärks därmed inte för just bröstcancerforskning men sedan kampanjen startades har Cancerfonden betalat ut 448 miljoner kronor till bröstcancerrelaterad forskning.
Bröstcancerfonden, å sin sida, administreras av BRO – Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation. Pengar som skänks till den går till bröstcancerforskning samt till stöd åt drabbade och deras anhöriga. Läs mer på brostcancerfonden.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar