måndag 14 oktober 2013

Tips för ökad träningsmotivation!


Motionerar du regelbundet men känner att du inte riktigt får de resultat du innerst inne vill?
Resultat utav små men viktiga förändringar som kan komma att motivera till att jobba än mer målinriktat och skapa större glädje i träningen och det hälsosamma livet i sin helhet.
För det första gäller det att hantera motivationssvackorna och inte låta sig falla ner i avgrunden utan försöka att tänka positivt och se till att vara sin egen hejarklack.
Det är ju dock inte helt lätt alla gånger så här kommer lite tips som kan komma att balansera upp träningslivet och kanske rent av ta dig till toppen!

(med inspiration från Fitness Lifestyle)


Skriv (kost- och) träningsdagbok
På nätet, i din agenda eller i en speciell bok/block. Här tipsar jag varmt min Kost & Viktklubb.
Genom detta får man god koll på sin kropp, sin form och sin träning vilket kan bli en riktig motivationshöjare och man har något att arbeta mot.
Kundcitat ur Kost & Viktklubbens Forum: Häng med på stegtävlingen (där man registrerar sina steg samt motion/träning) och hitta någon som håller jämna steg med dig så kan du ha en egen "hemlig" tävling med den personen, som bara du vet om;-). Eller så tävlar du bara mot dig själv om du tycker det passar dig bättre!

Sätt upp mål! Små delmål och mät dina resultat
Skriv ner/måla upp en tydlig målbild som du dagligen har som trigger. Denna målbild hjälper dig, när du står i gränslandet till att strunta i ett träningspass eller ta den där frestande ”kakan”.
- Är det värt det? Många gånger blir då svaret: - Såklart inte!
Fyll kontinuerligt i dina testresultat och följ din kurva.

Det är viktigt att ha ett syfte med sin träning för att den ska kännas meningsfull.

Träna tillsammans
När latmasken tar överhanden kan din träningskompis vara bästa draghjälpen vice versa.

Bli medlem på en träningssajt
Det finns gott om sajter där du kan anteckna och utvärdera dina träningsresultat, tävla, tipsa eller bara chatta med likasinnade. I min Kost & Viktklubb för man dagbok över både sin kost- & aktivitet eller om man vill bara aktiviteten. Sporren blir att ta sig genom Sveriges karta via delmål.


Belöna dig själv när du når dina olika delmål
Målbilden som sagt, ska tydliggöras och locka dig att tycka att den är värd att kämpa för. Fram till målbilden bör delmål utstakas och varför inte ge dig själv något hälsosamt och bra. Alltifrån en lyxig duschtvål, ett snyggt träningsplagg, ett praktiskt träningsredskap eller varför inte ett härligt ”hemmaspakit”.

Vad har du för hälsosamma belöningstips?

Anlita en personlig tränare
Att få individuellt utformade träningsupplägg och att träna med ett proffs en gång i veckan är otroligt lyxigt och effektivt samt triggar med största sannolikhet igång träningssuget resten av veckan. Har man sedan tagit beslutet att göra en satsning som kostar pengar vill man såklart ha valuta för pengarna. Har du en vän du gärna tränar tillsammans med så tar de flesta Personliga tränare emot för ”Par-PT” till en bra penning. Det gör jag så fort det efterfrågas samt rekommenderar när jag tycker det kan falla fint på plats samt utformar även programupplägg på distans, via mail.
Välkomna!


Varför inte semestra genom att boka en inspirerande träningsresa?
Det vimlar av olika typers tränings-/hälsoresor med olika inriktning som med all säkerhet stärker upp vilken utarbetad person som helst och som skapar träningslust!


Låt ett träningskonvent kicka igång dig
Dra med dig en vän och ha en riktigt rolig dag/helg tillsammans med en massa andra friskusar.
Ger inspiration som räcker länge!


Tävla med en vän eller arbetskollegor
Liksom ett vinlotteri men nu läggs istället pengar i potten. Den som lyckats bäst med träningen och hälsan kammar hem potten. Man kan räkna alltifrån steg, träningspass, max antal armhävningar, snabbast på milen till sockerfria dagar.


Anmälan till ett lopp är en bra morot
Perfekt att t.ex. anmäla sig till ett eller flera lopp på t.ex. hösten för att inte fastna i hängmattan hela sommaren. Man triggas till att träna sommaren lång.


Kör så det ryker mina vänner och NJUT på vägen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar