onsdag 23 oktober 2013

Laxfilé på spenatbädd med ugnsbakade morötter alá ISO

Drog i gång mitt sista gäng kursdeltagare för i år i kursen Isodieten igår kväll. Inspirerar med dagens blogginlägg kursdeltagarna som er övriga läsare med denna mycket enkla, fräscha, näringsrika middagsrätt som serverades av min egen kock;) härhemma ikväll.

Laxfilé på spenatbädd med ungsbakade morötter
Kock: Jacob Wismar
Källa: isodieten.se

2 portiner á 400 kcal
 
300 g laxfilé
150 g bladspenat
425 g morötter
salt och peppar

Wasabikräm:
1 dl kesella 1%
0,5 tsk wasabipasta
0,5 st lime
Salt och peppar

TillagningsinstruktionerSätt ugnen på 150 grader. Skala och skär morötterna i grova bitar. Lägg ner bladspenaten i en ugnfast form. Lägg laxfiléerna ovanpå, salta och peppra.  Lägg morötterna runt om. Stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Rör ihop ingredienserna till wasabikrämen.

Så här såg kvällens middagstallrik alá Iso ut.
Wasabikrämen var riktigt god!
Om matkreatören själv får bestämma ser det ut såhär;)


Tack Jacob, för middagsinspirationen!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar