Tänkte inspirera er alla som vill laga god och näringsrik mat för ett piggare och friskare liv denna nya favorit i vårt hem.
En lättlagad fräsch rätt med hög näringstäthet, som håller blodsockret stabilt.
Hoppas den blir lika populär i ert hem!
Den går att variera med andra grönsaker och annat kött eller kyckling. En bra rätt att göra storkok avi bråda dagar.
Köttfärssoppa med tomat och potatis
4 port.
400 gram potatis
400 gram nötfärs, 10%
1 gul lök
1 gul paprika
2 msk rapsolja
1/2 dl tomatpuré
Paprikapulver
2 burkar krossade tomater
2 msk köttfond
Salt & Peppar
ev. mer vatten
Gör så här:
Börja med att skala potatisen, skär den i mindre bitar och koka den för sig.
Hacka löken och skär paprikan i små bitar. Häll rapsoljan i en stekpanna och fräs löken. Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt paprikan, tomatpurén och paprikapulvret. låt det hela stå och puttra lite.
Häll de krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt fonden. Lägg över köttfärsen, späd med vatten till lagom soppkonsistens och smaka av med salt och peppar. Lägg till sist i potatisbitarna och servera/toppa med färska tomater och rostade pumpakärnor.
Med detta önskar jag er alla en smaklig måltid och en härlig helg!
Med inspiration från Klaras GI-mat för familjen
En lättlagad fräsch rätt med hög näringstäthet, som håller blodsockret stabilt.
Hoppas den blir lika populär i ert hem!
Den går att variera med andra grönsaker och annat kött eller kyckling. En bra rätt att göra storkok avi bråda dagar.
Köttfärssoppa med tomat och potatis
4 port.
400 gram potatis
400 gram nötfärs, 10%
1 gul lök
1 gul paprika
2 msk rapsolja
1/2 dl tomatpuré
Paprikapulver
2 burkar krossade tomater
2 msk köttfond
Salt & Peppar
ev. mer vatten
Gör så här:
Börja med att skala potatisen, skär den i mindre bitar och koka den för sig.
Hacka löken och skär paprikan i små bitar. Häll rapsoljan i en stekpanna och fräs löken. Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt paprikan, tomatpurén och paprikapulvret. låt det hela stå och puttra lite.
Häll de krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt fonden. Lägg över köttfärsen, späd med vatten till lagom soppkonsistens och smaka av med salt och peppar. Lägg till sist i potatisbitarna och servera/toppa med färska tomater och rostade pumpakärnor.
Med detta önskar jag er alla en smaklig måltid och en härlig helg!
Med inspiration från Klaras GI-mat för familjen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar