torsdag 9 oktober 2014

Köttfärssoppa med tomat & potatis för hela familjen

Tänkte inspirera er alla som vill laga god och näringsrik mat för ett piggare och friskare liv denna nya favorit i vårt hem.

En lättlagad fräsch rätt med hög näringstäthet, som håller blodsockret stabilt.

Hoppas den blir lika populär i ert hem!

Den går att variera med andra grönsaker och annat kött eller kyckling. En bra rätt att göra storkok avi bråda dagar.

Köttfärssoppa med tomat och potatis













4 port.

400 gram potatis
400 gram nötfärs, 10%
1 gul lök
1 gul paprika
2 msk rapsolja
1/2 dl tomatpuré
Paprikapulver
2 burkar krossade tomater
2 msk köttfond
Salt & Peppar
ev. mer vatten

Gör så här:

Börja med att skala potatisen, skär den i mindre bitar och koka den för sig.
Hacka löken och skär paprikan i små bitar. Häll rapsoljan i en stekpanna och fräs löken. Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt paprikan, tomatpurén och paprikapulvret. låt det hela stå och puttra lite.
Häll de krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt fonden. Lägg över köttfärsen, späd med vatten till lagom soppkonsistens och smaka av med salt och peppar. Lägg till sist i potatisbitarna och servera/toppa med färska tomater och rostade pumpakärnor.

Med detta önskar jag er alla en smaklig måltid och en härlig helg!

Med inspiration från Klaras GI-mat för familjen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar