torsdag 2 oktober 2014

Det ska vara roligt att träna!


Träningen ska vara rolig för att man ska vilja fortsätta, fortsätta och fortsätta …
Det ska helt enkelt vara en viktig beståndsdel i livet som man inte skulle kunna tänka sig att vara utan.

- För ett flertal kan det vara betydligt roligare att t.ex. ”go wild” och dansa loss i vardagsrummet till hög skön musik än att trampa runt på ”den där” träningscykeln och vänta ut tiden… Dansa då istället, gå loss och låt endorfinerna spruta!

Det är ju nämligen som så att går du igång på något kommer du att bli mer engagerad på uppgiften och får ett bättre resultat, än om du gör något du ”borde” men inte tycker är roligt.

- Tycker du löpträningen är långtråkig? Tänk då om nästa gång du trär på dig löpdojorna, att du ska ut på sightseeing! Upptäck nya vägar och nya kvarter – på resan såväl som i din hemstad!
Sen måste ju jag som en relativt nykläckt men allt mer inbiten löpcoach säga att intervallträning av olika slag gör passen så mycket roligare samt ger utveckling och resultat!

- Varför inte fara på äventyr med vänner/familj och göra ting som att bestiga ett berg eller annan naturupplevelse där du i samma veva tränar hela kroppen.

- Tänk också på att det är helt OK att neka fikaträffarna och föreslå att umgås genom träning istället! Ta en joggingtur tillsammans, en powerwalk, styrketräna ihop eller varför inte testa på en helt ny träningsform tillsammans?

Spontanträna mer. Det här är min personliga melodi! Fånga träningstillfällen lite här och där, lite hur som helst. 20 Burpees medan äggen kokar upp, tåhävningar eller stå på växelvis ett ben under tiden du borstar tänderna och en planka under den tråkiga tv-reklamen. Kan bli rätt många under en kväll;-).

Detta kan göra STOR skillnad, om det blir till en vana!

Glömt heller inte att LE när du tränar:-)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar