söndag 16 januari 2011

Dille på Grapefrukt...

Det är inte dumt när man får dille på sunda ting, såsom jag fått på Grapefrukt!

Grapefrukt – En sötsyrlig kick för hälsa och hy!

Grapefrukt är en riktig hälsokick för ditt immunförsvar och fantastiskt gott. Den ger vacker hy och innehåller många stärkande antioxidanter som kan skydda mot både hjärtsjukdom och cancer.
Grapefrukt innehåller mycket C-vitamin.
C vitamin är en organisk syra som verkar antioxidativt vilket betyder att den motverkar och skyddar huden mot yttre faktorer som till exempel avgaser och stress. Syran är en viktig byggsten i bildandet av kollagen, ett protein som finns i huden och stärker den. Nedbrytningen av kollagen i huden kan leda till rynkor.
C-vitamin stärker immunförsvaret, blodkärl, hud, tänder och skelett. C-vitamin deltar också i leverns avgiftningssystem. Ett högt C-vitaminintag kan skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar samt öka upptaget av järn, folsyra, kalcium och antioxidanter i kosten. Det röda färgämnet hemoglobin i blodet binder syre med hjälp av järn. 100 gram C-vitamin i en måltid ökar järnupptaget 3-5 gånger.

Många hälsofrämjande ingredienser:
Grapefrukt innehåller dubbelt så mycket lösliga fibrer som äpple och banan och är rik på folater och folatsyra som är ett ämne som är viktigt för nybildandet av hudceller vilket motverkar åldrandet av huden.
Både ljus och röd/rosa grapefrukt kan minska det onda kolesterolet, men röd grapefrukt innehåller mer bioaktiva föreningar och polyfenoler totalt, jämfört med ljus grapefrukt.
Röd blodgrapefrukt innehåller karotenoiden lykopen. Lykopen har visat sig ha en hämmande verkan på tumörer, särskilt i prostata.
Grapefrukt innehåller även citrusoljan limonen, en sorts fytoämne, som hämmar tumörbildning. Limonen främjar också bildningen av ett särskilt enzym som hjälper levern att göra giftiga föreningar mer vattenlösliga för utsöndring ur kroppen.
Om du äter medicin, särskilt statiner, så kontrollera med din läkare innan du börjar inta grapefrukt eller grapefruktjuice varje dag. Grapefrukt kan göra medicinen mer kraftfull än det var tänkt.

Skönhetsknep med grapefrukt:
Stärkande C-vitaminbad
Tillsätt några deciliter 100% färskpressad grapefruktjuice i ditt badvatten. De naturliga askorbinsyrorna hjälper till att exfoliera och göra huden mjuk och len.
Fräscha fötter
Dina fötter förtjänar en citrusbehandling efter en kväll på dansgolvet eller en långpromenad. Tillsätt några deciliter grapefruktjuice i en balja med varmt vatten för att mjuka upp hälar och förhårdnader innan du filar fötterna med en fotfil.
Hälsosamma händer
Gnugga händerna med en skiva grapefrukt doppad i socker för att ljusa upp naglar och mjukgöra nagelband och hud.
Friskt tandkött
Tandköttet är grundläggande för ett skinande leende och friska tänder. Grapefrukt innehåller c-vitamin som håller tänderna friska genom att stärka vävnaden i tandköttet.
Mjukt hårsvall
Mixa 2 msk av din favorithårinpackning med färskpressad grapefruktjuice. Smörj in i nedre delen av håret och hårtopparna och låt verka över natten för bästa effekt.
Ansiktsmask
Skala en liten grapefrukt och dela i klyftor. Ta bort kärnorna och mixa grapefrukten med 1 dl naturell yoghurt. Låt stå i kylen cirka en timme innan du använder masken på ansiktet i cirka 10 minuter. Skölj med kallt vatten.


Sen kan ni såklart välja att göra som jag. Helt enkelt att bara äta Grapefrukt var dag:-)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar