söndag 6 mars 2011

Nyfiken på Incabär?

Mars månad har vi valt ännu ett spännande bär i vår hälsomüsli, som bjuder på en ny smak varje månad.

Superfruits naturligt torkade bär som vi väljer att använda i vår hälsomüsli innehåller inget annat än just själva frukten. Inget tillsatt socker, konserveringsmedel eller andra konstiga grejer. Dessutom är bären & frukterna ekologiska som resterande ingredienser i vår müsli.
Müslin är med andra ord en naturlig kraftkälla för ett naturligt liv!


Månadens smak: Gyllene Incabär, även kända som physalis, användes redan av incaindianerna för sina näringsegenskaper och spännande smak!

Dessa gyllene bär har fått många namn på engelska, men du kanske känner igen dem som physalis eller kapkrusbär. Det syrliga och utsökta bäret som du finner i den tropiska delen av fruktdisken kallas även för Inca Berries eller Golden Berries och dess latinska namn ar Physalis peruviana L.
Bären odlades som sagt redan av incaindianerna för sina näringsegenskaper, men finns i många delar av
tropikerna, inklusive Amazonas.
Bären växer på en planta som blir ca 1 meter hög och producerar den gul orangea frukten som är täckt av små tunna blad. Gillar du små, nyttiga frukter och bär så är incabären ett tungkittlande alternativ.
De syrliga bären är ungefär lika stora som körsbärstomater och innehåller vitamin A, C, B1, B2, B6 och B12. De innehåller även mycket protein, flavonoider och karotenoider. Incabären har länge använts i traditionell folkmedicin för olika ändamål.

Incabären är utsökta att äta direkt ur påsen, en handfull om dagen som de är, till sallader och desserter, drinkar och smoothies och alldeles perfekt i vår hälsomüsli!

Ekologiskt odlade
Bären odlas ekologiskt och plockas för hand i Peru, Ecuador och Colombia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar