lördag 26 mars 2011

Tänk på vilken grillkorv du lägger på gallret...

Vilket underbart väder vi har!!!
Man får dock inte låta sig luras av detta fantastiska solsken och börja skala av sig vinterplaggen riktigt ännu, vilket är lätt gjort, för det är fortsatt bra kallt.

Solskenet och barmarken som vi plötsligt anstormats av gör att vi alla vaknar till liv. Man vill helt enkelt ut! Det är en sån märkbar förändring på alla människor nu, vilket är så härligt att se. Energi & glädje sprids ibland oss!
Idag slog jag upp ögonen runt 7 rycket och solstrålarna sipprade in genom springorna på mörkläggningsgardinen och jag fylldes av en härlig känsla: - Detta kommer att bli en underbar solskensdag! Nellie sov hos sin bästa grannkompis så när så också Jörgen slog upp ögonen föreslog jag att vi skulle hoppa i kläderna och ta en riktigt skön morgonpromenad tillsammans innan frukosten. Kanonhärligt! Samt att ägg & grötfrukosten ju smakar ännu bättre efter en promenad.

Runt lunchtid hojtade sedan grannarna på oss att komma över för korvgrillning. Kallt men härligt var det! Såklart iförda varma vinterjackor, mössor & vantar för idag var det riktigt kallt i luften.

Korv ja...
Vår granne hade tänkt till och köpt bra korvar med hög kötthalt och två av dessa och jag var proppmätt. Till skillnad från Scans små grillkorvar som mest retar aptiten och vad innehåller de egentligen...
Tänk på vilken grillkorv ni lägger på gallret!Vissa sorter innehåller mer vatten än kött och kötthalten i de flesta korvar är oftast låg, mycket låg!
I flera av de snällare, mer ”barnvänliga” korvarna är bara en tredjedel av innehållet kött.
Resten av korven består av potatismjöl, tillsatser och vatten.
En märklig produkt som kan tyckas "billig" men det blir dyrt även om priset på korven kan tyckas lågt då det är väldigt lite kött för pengarna.
Detta tål att tänkas på: Om man byter ut många köttmåltider mot grillkorv får barnen ett lägre näringsintag. Köttet är rikt på mineraler och ger bra med järn, zink och dessutom protein/byggstenar.

Grilltider är här så tänk på vilken grillkorv du lägger på gallret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar