fredag 15 april 2011

Deltagarnas väg mot framgångsrika resultat…

Igår kväll höll jag sista kurstillfället för mitt härliga gäng kursdeltagare på Sunlight.

Åtta veckor från start och jag kan säga det var sprudlandes, fräscha och nöjda deltagare som en efter en steg in i föresläsningsalen. En massa glada tillrop till varandra såsom: - Vad fräsch du ser ut!!!
Innan vi startade upp kom en av kursdeltagarna fram med en gigantisk bukett med urvackra tulpaner vilket nästan gjorde att jag kom av mig. Glad och rörd såklart! Tack underbara ni!!!

Kan säga att fotvården ni gav mig sitter så mitt i prick och denna ska jag unna mig efter påsk då jag går på min mammaledighet, med eller utan ”bebben”:-).

Alla deltagarna valde att komma till mig för hälsotester inför kursstart för drygt 8:a veckor sådan och då kan jag säga, såg de inte i närheten av såhär energiska och fräscha ut, samt att de all nog kände sig lite nervösa inför testet såklart (även att det ju var ett utgångsläge) och vad som komma skulle och nog var inställda på förbud under de följande åtta veckorna etc. Alla insåg dock snabbt att det handlar om VAL och att i var situation där man står inför en frestelse fråga sig: - Är det värt ett steg från målet?! Med en tydlig och klar målbild framför sig som när man t.ex. dra på sig favvojeansen som kanske inte kommit över höfterna på åratal så är svaret solklart: - Naturligtvis inte!

Isodieten är glutenfri varför bröd uteslutits under dessa åtta veckor. De som aldrig någonsin trodde att de skulle kunna vara utan bröd i åtta veckor var de som nu utropade: - Vill inte äta en brödbit mer i hela mitt liv! Jag mår så bra utan! Jag behöver det ju inte!
De som lyckats klara dessa åtta veckor utan en brödbit men som var sugna på det, gör istället nu VALET att lägga in det åter, men kanske bara till helgen. En nyttig och lyxig helgsmörgås kort och gott.
Denna grupp jag haft har varit med nio kursdeltagare, ett par män och resten kvinnor med åldrar från 19 till 63 år. Denna mix älskar jag! Det blir en extra härlig dynamik och ödmjukhet i gruppen.
Nu efter kursen har de alla valt att vara medlemmar i min Kost & Viktklubb för att behålla balansen, få kontinuerlig inspiration och kunna bolla vidare med varandra och andra i forumet. De kommer också att hålla mailkontakt såsom de valt att göra under kursen. Toppenbra tycker jag!

Alla kursdeltagare har ännu inte gjort uppföljningstestet men jag vill ändå summera deras gemensamma framgångsrika resultat hittills:
Minskad ”vikt” med 41,9 kg
Minskad fettprocent med 28,2%
Minskat bukmått med 42 cm

Alla har minskat storlek i kläder. Kläderna sitter lösare, hänger och är för stora. Inga trånga skjortor längre osv.

En sammanfattning av kursdeltagarnas framgångsfaktorer som de alla kommer att hålla benhårt fast vid:

- Regelbundna intag
- Daglig aktivitet
- Planering är A & O / Att alltid ligga steget före
- Matdagbok
- Stadig frukost (allra helst efter en härlig morgonpromenad)
- Uppföljningar (Hälsotester och avstämningar)

Sist men inte minst det viktigaste av allt: Att aldrig vara hungrig!

Jag ser stort fram emot att få följa dessa kursdeltagare vidare mot deras respektive slutmål. De har alla kommit en bra bit på vägen och är alla påväg mot en ny och livslång förändring med en kropp i balans!

Dessa deltagare kommer inte att bada i vassen NÄSTA sommar såsom många andra som tyvärr går på tillfälliga dieter, då denna diet/kosthållning fungerar utmärkt att hålla livet ut!

Nästa vecka väntar avslut för min andra ISO grupp. Spännande Spännande!
//Med detta önskar jag er alla en härlig solskenshelg!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar