tisdag 12 april 2011

"Det har inte varit det minsta svårt..."

Idag hade jag förste man in för uppföljningstest av mina kursdeltagare efter åtta veckors ISOdiet och det var verkligen en "ny" 63 årig man som glatt steg innanför Studiodörren med en metabolisk ålder av 48 år:-)!
Han hade knappt kommit innanför dörren när han utbröt: - Det har inte varit någon uppoffring, svårt eller jobbigt alls. Positiv känsla rakt igenom. God, bra och nyttig mat!

Testet visade att han under dessa åtta veckor lyckats tappa 6,6 kg i "vikt" varav 3,7% fett, minskat sitt bukmått med 8 cm samt det vicerala/inre bukfettet och nu "varit tvungen" att köpa nya jeans:-)!
Det visade sig att han uppnått sina alla mål vad gäller bukmått, kroppsfett, kroppsvikt (om ej så relevant egentligen), Visceralt fett och sist men inte minst minskat sin "aktiva" vilopuls  med 19 slag!!! (från 72 vid vår start ner til 53 nu). Vilket innebär att han förbättrat sin kondition stordådat!

På min fråga om vilka som varit hans framgångsfaktorer svarade han så här:
- Du Fia (med ett leende) är nr. 1, och kursen som helhet!
- BESLUTSAMHET
- ”3 timmars regeln” (regelbundna intag och aldrig hungrig!)
- Ätit GOTT
- Att inte ha haft dåligt samvete för vissa avsteg. Så är ju livet! Bara dessa avsteg inte blir för många!
- Valt bort öldrickande. Vin ibland, när man är bortbjuden.
- Frun min som gått din Kost & Kom i Form Kurs du höll hösten 2009, och som sedan dess haft en önskan att jag skulle gå kursen. Nu var jag redo och nu gjorde jag detta på egen hand, till hennes förtjusning.
- Träningen:  Valt att skaffa kort på Sunlight och har nu under ett par månader fått in kontinutet: Minst 3 vattengymnastikpass/vecka.

Ett uppföljningstest har vi nu satt upp när jag är tillbaka efter mammaledigheten om knappa 5 månader för att se att balansen behålls. Till dess ska han starta styrketräna så smått.
Han har också valt att abonnera vidare i min Kost & Viktklubb för att framförallt få veckoinspirationsutskick som han tagit del av varenda ett. Läst, lärt och inspirerats av. Dock inte så flitig med att kostregistrera, vilket ju visade sig inte behövas i hans fall:-).

En härlig känsla fyller mig som kursledare och för dessa kursdeltagare som alla är "vinnare"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar