onsdag 23 maj 2012

Jörgen bjuder på mumsig matig tonfisksallad...

Det är ju för underbart att leva tillsammans med en man som gillar att laga mat, som gör det bra och dessutom skämmer bort mig med härligt hälsosamma rätter, så att jag dessutom kan inspirerar er vidare. Livet är bra rättvist;)!

Idag stod en ny rätt i kylen och väntade på mig efter en lång arbetsdag som jag avnjöt i solskenet framåt kvällskvisten, tillsammans med mina alla älsklingar.

Rätten är tagen ur ISO-dieten Kokboken
Tonfisksallad med spetskål

Till 2 personer behöver du:
2 st burkar tonfisk i vatten, avrunnen
300 g spetskål (alt. vitkål)
1 st liten rödlök
4 msk matlagningsyoghurt
2 msk olivolja
2 st medelstora morötter
10 st körsbärstomater
1 st liten burk majskorn, utan tillsatt socker
salt och svartpeppar
cayennepeppar


Tillagningsinstruktioner:

Hacka löken och blanda med tonfisk, yoghurt och olivolja till en röra. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Riv morötterna, strimla kålen, halvera tomaterna och lägg upp tillsammans med majsen på ett fat. (Jörgen duschade salladen med lite olivolja/balsamvinäger för att fräscha till den ytterligare). Toppa med tonfiskröran.


Fakta:Tonfisk är faktiskt en omega-3-källa trots att det är konserverad och mager fisk. En enormt praktisk och prisvärd proteinkälla.
S
petskål, precis som alla andra kålsorter, innehåller ämnen som motverkar vissa cancerformer. Dessutom mättar den bra utan att ge för mycket energi (kalorier).

Att denna rätt mättar bra an jag lova, för det är enormt generösa portioner.
Låt er väl smakas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar