fredag 18 januari 2013

Låt mig locka med en isomiddag till helgen...

Middagarna i isodieten är något mindre än luncherna och innehåller samtidigt mindre mängd kolhydrater. Detta beror på att vi blir lite sämre på att ta hand om maten, framför allt kolhydraterna, ju närmre natten vi kommer.
 
Här kommer ett förtäffligt helgtips till er som vill äta hälsosamt, balanserat och gott såklart;)!

Rostbiff med ugnsbakade rödbetor och rödvinssky4 port. Cirka 400 kcal/port.


 
 
 
 
 
 


800 gram rostbiff
700 gram rödbetor
1 knippe färsk oregano
2 msk olivolja
Salt och peppar

Rödvinssky:
2 dl rött vin
1 dl vatten
3 msk oxfond
1 tsk honung

Tillagningsinstruktioner
Sätt ugnen på 150 grader. Skär rödbetorna i bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Häll på olivolja, färsk oregano och salta och peppra. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn rostbiffen ordentligt runt om. Salta och peppra. Lägg rostbiffen i formen tillsammans med rödbetorna. Kör i ugnen ca 30 minuter, eller tills köttet har en innertemperatur om 58 grader. Koka upp alla ingredienser till rödvinsskyn i en kastrull. Sänk värmen och reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar.

Recept från isodieten.se
Ha en kanonhelg allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar