söndag 16 februari 2014

Rosa kokosbollar


Igår bakade jag och Nova rosa kokosbollar till lördagsfika. Ett tips jag fick av en kund under veckan. Jag rent ut sagt älskar enkla, sunda ting, bara att slänga ihop, varför jag lockades direkt jag såg ingredienslistan.



Till 14 stycken msk stora Rosa Kokosbollar á 50 kcal behöver du:

2 dl havregryn
1 dl torkade tranbär
2 dl hallon
6 msk naturell kesella 1% alternativ kvarg
I gårdagens bak använde vi Lindahls kvarg 0,3% som är prisvärd, krämig och god
0,5 dl gojibär
Kokosflingor

Så här gör du:
Mixa havregryn och tranbär i en matberedare/mixer. Tillsätt hallonen, kesellan/kvargen och gojibären.
Mixa ihop alltsammans till en jämn smet.
Blöt händerna och rulla dem lätt och rulla dem sedan i kokosflingorna.
Ställ dem kallt en god stund innan servering. De smakar alldeles utmärkt dagen efter och kan hållas infrysta.

De smakade syrligt, fräscht och uppskattades av alla familjemedlemmar. Smarta mumsbollar som ger kroppen en massa finfina ting - Antioxidantrika!

Jag energiberäknade dem enkelt i kostprogrammet i vår Kost & Viktklubb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar