måndag 17 februari 2014

Softa ner tillsammans med barnen...

Oftast är det vi som föräldrar som tror att det krävs så stora ting för att tillfredsställa barnen och visst är jargongen efter ett lov i nutid inte sällan ”- Vilket land besökte ni detta lov?”

Här på Koboltvägen tog vi en helsoft hemmamysdag första sportlovsdagen. Det blev ett skumbad av väl vald doft efter frukosten, varefter lite morgon TV.

Sen blev tjejerna sittandes på varsitt rum en stund tills Nova utbröt där hon satt lekandes bland alla Barbies: - Solen, jag får solen i ögonen!

Dessa ord kickade igång oss. Jag slängde ihop lite picknick i form av varm choklad och matiga smörgåsar medan tjejerna skuttade i varma kläder och for ut på tomten. Bara känslan av att få sol i ansiktet gjorde att Nellie vände in och hojtade: - Mamma, det är som sommar!!

Nova hoppade i vagnen och vi rullade ner till kvarterets gemensamma lekplats där det blåste kalla vindar, men bara känslan av solsken gjorde oss extra harmoniska.


Lek och picknick ett par timmar sen hem och in i värmen och tjejerna in i lekens värld igen. Så fantastiskt att se hur de med så stor åldersskillnad, kan finna varandra så totalt, mellan varven;-)

Vi avslutade dagen med att sticka ut innan mörkret tog överhanden. Nellie och jag tog en sväng med pannlampor på, hon på cykel, jag med BungyPumps.

Nova cyklade varv på varv på sin trehjuling på altan tills pappa Jörgen tog med henne på en runda runt kvarteret.

Direkt efter middagen, redan klockan sju låg Nova i en ”puff” framför barnkanalen, snarkandes:-).

En bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar