söndag 4 april 2010

En underbar start på en underbar dag!

Nu mår jag riktigt gott!!! Vaknade tidigt imorse som vanligt, liksom resten av mina familjemedlemmar Jörgen, Nellie och Ginzan (kissen) så vi låg kvar i sängen allesammans och myste och läste Snövit som för stunden är Nellies stora favorit bland alla prinsessor i hennes liv, som den prinsesstjej hon är.

Därefter var alla med på noterna med att påbörja dagen med en härlig promenad!
På med träningskläderna och varsitt glas stärkande vitamin/mineraldryck så var vi iväg.
Självklart fick Nellie med sig lite mellis i vagnen.

Mot Söra och givetvis skulle vi testa nya vägar här i området vilket blev över lera och sten, så det blev ett bra träningspass för mig och Jörgen då det blev till att bära Nellie över några stora partier ej vagnsanpassade "vägar" och hon mös och utropade "jag flyger"! Vi kände oss mest som "kejsaren utan kläders" trontjänare.

Det var alldeles tyst och stilla. Inte en människa hade vaknat upp så här på påskdagens morgonkvist. En massa fågelkvitter och vi, härligthärligt!
Vi promenixade bort till Söra som sagt och stod en bra stund och spande ut över Hovrasjön vars yta var täckt av tunn is, vackert!
Rätt kyligt ute, bara 4 grader, men så bröt solen genom molnen och det blev såå skönt! Vi gick med solen i ögonen hemåt igen och njöt i fulla drag!

Väl hemma blev det fart på oss. Jörgen började skotta ut den sista snön som med största sannorlikhet kommer att smälta bort här under dagarna, då det är dax att "blåsa" av vårt  berg och få fram det vita släta fina berget under all lera.
Jag fram med alla utemöbler och riktigt kände hur skönt vi kommer att ha det mot huskanten i eftermiddag.

Nu börjar dock våra magar kurra, dax för frukost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar