lördag 12 februari 2011

Jag förmedlar en optimal kosthållning...

Jag är som sagt iväg på utbildning detta veckoslut och imorgon kväll kommer jag att var en av de första utbildade ISO diet coacherna i Sverige! Känns bra:-)! Jag känner mig oerhört laddad inför min kursstart på torsdag då jag denna helg blivit så "boostad" jag kan bli, och ännu en heldags studier återstår.
Ska sägas att jag redan haft två stycken Iso diet kurser våren 2010 med finfina resultat! Till denna tredje kurs jag håller når jag ytterligare en nivå som utbildare och coach vilket jag hoppas kommer att resultera i att alla mina deltagare i positv anda drivs mot framgångsrika resulat och ett nytt sätt att leva med nya goda vanor & rutiner efter kursens åtta veckor. Det är mitt mål och ambition.
Ska sägas att jag mer eller mindre kostväglett på detta sätt i flera år, varför det är ett givet val för mig att bli just Iso diet coach.
Vad är då ISO dieten?

ISO dieten är en relativt ny diet = kosthållning, som togs fram hösten 2008 utav tre av Sveriges största närinsfysiologer nämligen Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg som vågar påstå att isodieten är det optimalaste sättet att nå en välbalanserad och hälsosam viktminskning på. Efter att ha jobbat med hälsa och välmående i många år och studerat olika dieter och dessutom har runt 30 års erfarenhet av viktminskning och har sett metoder komma och gå...

Isodieten innebär en resan mot en hälsosammare vikt och en bättre livsstil!

Det finns idag ett otal olika metoder som utlovar enormt snabba resultat på vågen. Allt från pulverdieter till rena svältdieter. Efter att ha bevittnat baksidorna av dessa metoder har de tagit fram isodieten. Det första kravet de satte när de tog fram den nya superdieten var att den skulle vara sund och innehålla alla närings-ämnen så att den inte skadade utan bara gjorde nytta.
Ett annat krav var att den skulle vara lätt att upprätthålla och vara mat- och träningsmässigt tillfredställande så att det inte blir en kamp mot hungern. De ville inte heller att man skulle få i sig för lite energi och bli oförmögen att träna på grund av utmattning. För med hunger och trötthet följer hopplöshet. Och hopplösheten vinner alltid tråkigt nog. Därför är INTE isodieten en "quick fix" för att rasa i vikt på kort tid med en efterföljande viktökning i kölvattnet. Att gå ner i vikt är nämligen inte så svårt. Det svåra är faktiskt istället att BEHÅLLA viktminskningen och det är det som är målet!

Iso står för isokalisk diet vilket innebär att du kommer fördela energiintaget jämt mellan näringsämnena kolhydrater, fett och protein. De har på så sätt kombinerat alla de andra vetenskapliga metoderna till en diet som verkligen ger effekt.

Isodieten ger dig energi till att fullfölja dina viktmål.

Nedan följer en närmare beskrivning av Isodien:
I isodieten har man samlat vetenskapens vassaste verktyg när det gäller att förebygga olika sjukdomar, lindra många av våra vanligaste sjukdomar och besvär samt minska i vikt.
Namnet isodieten är hämtat från isokalorisk diet. ”Iso” kommer från grekiskan och betyder lika. Isokalorisk diet innebär därmed en diet med lika många kalorier från de olika näringsämnena kolhydrater, fett och protein. På detta sätt får vi en lågkolhydratdiet med något högre fettinnehåll, men framför allt med mer protein, än vår traditionella kosthållning. Det höga proteininnehållet gör dig ordentligt mätt, vilket är en viktig förutsättning för att klara frestelserna som skräpmat, godis och snacks utgör.

Även om fördelningen är grunden i dieten så är den i själva verket bara en pusselbit. För att få till en riktigt bra kost krävs även att valet av livsmedel är optimalt. Kolhydraterna bör ha lågt GI, det vill säga påverka blodsockret sparsamt, eftersom det har visat sig vara viktigt för blodfettskontroll, vikt, mättnad och inte minst förebyggande av typ 2-diabetes.

Fettets kvalitet är också viktig. Våra fettkällor bör vara enkel- och fleromättade fetter från växtriket och från fisk, samt sparsamt med mättade fetter från djurriket.
Detta för att minska inflammationer i kroppen, ge maximal mättnad och optimera fettförbränningen.

Denna effektiva och framgångsrika dieten/kosthållning kan följas livet ut!

Vad sägs t.ex. om denna oerhört mättande & mumsiga frukost :
Havregrynsgröt med vanilj & blåbär
1 port.
1 dl havregryn
Drygt 1 msk psylliumfrön
Knappt en halv tsk ekologiskt vaniljpulver
1 dl blåbär
2 dl lättmjölk
2 Ägg

Med detta önskar jag er allesammans en fortsatt härlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar