måndag 28 februari 2011

Blod, svett & tårar under Vasaloppet...

9 mil på skidor... nog ska det kännas!
Öppetspår har nu haft sina 2 dagars lopp med myllrandes många deltagare - alla som velat anta utmaningen att köra världens längsta skidlopp, men slippa stressen som det riktiga Vasaloppet medför med dess tävlingsmoment. I tre decennier har loppet lockat äventyrslystna och vältränade deltagare från när och fjärran.
Starten går under en timme på morgonen i Berga by. Här myllrar det av människor redan halv sex på morgonen. De flesta ser lätt sammanbitna ut, men sportiga och vältränade. Med de lätta skidorna i ena handen och stavarna i den andra banar dom sig fram mellan publik och åkare mot öppningen till startfållan.

När de startat och klarat den första backen är nervositeten borta, då är det bara njutning, utmaning, svett, adrenalin, blåbärssoppa, mjölksyra och en fantastisk natur genom dalaskogarna som gäller. Och där borta i slutet hägrar den fantastiska, klassiska, världsberömda och oförglömliga målgången.

Lika fantastiskt uppmålat blir det inte alla gånger... Det kom ett mail från en kund som antagit denna utmaning på skidor för första gången, och fullt lika glamoröst lät inte dessa ord:

(Direkt efteråt)
Körde på 8.36. Innan har jag gjort milen på 1 h. Men det här är det värsta jag har gjort. Skulle kunna springa 2 Lidingölopp efter varandra och det skulle vara enklare:)! Körde helt slut på mig, var gråtfärdig vid 3 mils skylten, spydde vid 2,1 mil stationen och var helt färdig sen. Känns som om jag skulle ha kunnat njutit mer av loppet och tagit det lugnare som många andra gjorde. 9000 deltagare och jag låg bland de 3000 första. Aldrig mer säger jag bara. Visste att det skulle vara vidrigt, men inte så här vidrigt.


Skidorna ska jag nu ställa undan och förtränga och nu koncentrera mig på mina kommande uppsatta tävlingsprojekt. Håller mig nog sen bara till löpningen:).

(Ett par dagar senare:-)
Känns otroligt bra just nu att jag klarade loppet, har dock en fruktansvärd träningsvärk, kom knappt upp för trappen igår eller idag hemma, men vem vet när det gått ett tag om man glömt hur vidrigt det var att åka så kanske det blir ett Vasalopp nästa år igen. Dock inte öppet spår utan det vanliga tv-sända. Var inne och kollade tiderna där från förra året och mitt stod sig bra där:)!

//Pernilla

Jag säger bara det, så låter en sann vinnarskalle, grymt bra jobbat!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar