tisdag 31 januari 2012

Det närmar sig kursstart...

På torsdag går startskottet för vårens ISOdiet kurs ala Fia.
20 förväntansfulla deltagare står redo att hoppa på "ISO-tåget":).
Deltagare som blivit inspirerade av tidigare deltagare vars energi smittat av sig, härligt!

Isodieten är ingen diet i ordets vanliga bemärkelse utan en livsstil. Det handlar om att äta på ett sätt man kan hålla livet ut. En kosthållning som ger kroppen allt det den behöver för att hålla sig pigg, frisk och full av ork och energi.

Upplägg:
Man äter lika stor andel energi från fett, protein och kolhydrater. Kolhydraterna har lågt GI och fettkvaliteten är hög. Dessutom ingår stora mängder grönsaker vilket garanterar anti­oxidanter, vitaminer, mineraler samt en viss volym åt maten ef­tersom grönsaker är mycket energisnåla, vilket ger bättre mätt­nad.

Fördelar:
Denna diet mättar bra och innehåller alla närings­ämnen. I princip kan man följa isodieten hur länge som helst. Dessutom uppfattas den inte som särskilt krävande eftersom man får äta sig nöjd.

Nackdelar:
Isodieten har inga kända nackdelar.

Låt mig få fresta med en populär ISO Lunchrätt:
Exotisk kokosrisotto
2 pers.
Ingredienser

 250 g skalade räkor
1,2 dl kokosmjölk
0,8 dl vatten
1,5 tsk röd currypasta
60 g okokt råris
400 g fryst grönsaksblandning, t ex ärtor majs, paprika

Receptet tar lite tid, men är å andra sidan mycket enkelt att laga. Dessutom är ingredienserna oerhört nyttiga och extra bra för formen med sitt låga GI, höga innehåll av fibrer och deras proteinhalt. Curry är dessutom en mycket bra antioxidantkälla.

Tillagningsinstruktioner:

Rör ihop kokosmjölk, vatten och currypasta i en kastrull. Tillsätt det sköljda riset och koka upp. Lägg på locket och låt puttra på låg värme i 40–45 minuter. När riset är färdigt, snabbtina de frysta grönsakerna genom att hälla dem i en kastrull med kokande vatten och sedan hälla bort vattnet omedelbart. Blanda räkorna med riset så att räkorna blir genomvarma och tillsätt sedan grönsaksblandningen.

Buon Apetito:)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar