söndag 8 januari 2012

Lågkolhydratkost av högsta kvalitet...

Jag tycker det är fantastisk att Fredrik Paulún kommit ut med en ny diet/kosthållning som går hand i hand med ISO dieten och som lyfter fram vikten av att äta rätt mängd fetter som bränner fett, bygger muskler och minskar inflammationer. Samt gott om proteiner som gynnar muskeltillväxten. Kolhydratkällor som är noga utvalda och i lagom mängd. LCHQ är sammanställd efter de senaste forskningsrönen och bredare än de flesta dieter liksom ISO-dieten. Dessa dieter ger gott om energi för att träna och få resultat! Kilona mindre på vågen är bara en bonus när du märker hur fantastiskt bra du mår!
Kvaliteten på råvarorna, smak och nytta står i fokus.
LCHQ står för Low Carb High Quality, med andra ord en lågkolhydratkost av hög kvalitet. Den höga kvaliteten avser näringen i maten du äter, upplevelsen av det du äter och hur det du äter påverkar din livskvalitet.

Maten ger energi, inte suger energi ifrån dig såsom många dieter gör. Du får med andra ord livskraft utav denna kostfilosofi. Näringen räcker till dina muskler, din hjärna, ditt immunförsvar, ditt blod och dina celler. Det handlar om att hålla kolhydraterna nere, men att inte utesluta dem helt.

Fett av bra kvalitet har en given plats, men inte i några extrema mängder samt att kvaliteten är väldigt viktig!LCHQ är skapad för att ge rätt mängd av det fett som bränner fett, bygger muskler, minskar inflammationer och håller oss friska.

Proteinintaget i LCHQ är högre än de flesta är vana vid vilket ger stora hälsovinster i form av blodtryckssänkning, bättre mättnad och ökad muskelmassa.

Detta är ingen kaloribegränsad diet utan en livsstil som gör din kropp snyggare & friskare utan den tuffa vånda som många dieter kräver. I LCHQ tänket ingår såklart också motion. Endast genom att röra dig, anstränga hjärtat och alla andra muskler, så kan du må så bra som möjligt! LCHQ tänket är liksom ISO-tänket tänkt som ett sätt att leva livet ut.

Fredrik Paulún som tagit fram ISO konceptet samt LCHQ konceptet och har arbetat med näringslära i snart tjugo års tid, har en magisterexamen i nutrition, med andra ord är han näringsfysiolog. Han har hjälpt tusentals människor under årens lopp. Det är han och hans nära kollegors skola jag valt att gå och följa för att den känns helt rätt och riktig i hjärtat mitt. Jag känner mig helt och fullt trygg i min kostfilosofi jag lär ut som jag hoppas kunna glädja just Dig med.
Av denna kostfilosofi förbättras blodfetterna och insulinkänsligheten. Nattsömnen blir bättre och humöret likaså. Dessutom tappar man oftast vikt utan att ens behöva tänka på det;). Det bästa av allt är att kroppsammansättningen blir dramatiskt mycket bättre. Muskelmassan ökar, medan träningsorken finns där. Man är mätt och nöjd vilket är A & O för att livskvaliteten ska vara så hög som möjligt.

Ingen människa mår bra av att hålla igen under lång tid, vare sig på mängden mat eller genom att ta bort vissa näringsämnen eller livsmedel som man egentligen tål och uppskattar.

LCHQ lutar sig mot ett stort antal vetenskapliga studier som visat på dess goda effekter.

Jag är mån om att leva som jag lär och mitt mål är att må bra och orka med arbete, fritid där mina barn och min familj står i fokus och att orka med daglig aktivitet såklart, och att vara nöjd i min kropp! Estetiskt och hälsomässigt håller jag kroppsfettet nere och min mat ger mig livskvalitet och god form.

LCHQ innehåller godbitarna från ett flertal dieter vilket innebär rätt kost för oss alla.

Med detta sätt att äta får vi gott om energi till träning och gott om byggstenar till våra värdefulla muskler. Vi behöver inte känna att vi missunnar oss och har vare sig brist eller överskott av något näringsämne. Du kan med andra ord följa detta kosttänk så länge du vill utan några negativa effekter, vilket man riskerar vid många andra dieter/former av kosthållning.

LCHQ liknar stenålderskosten med sitt låga kolhydratintag, höga proteinintag och tillräckliga intag av fett av rätt kvalitet.

Ät efter denna kosthållning för att just äta nyttigt och må optimalt bra, bli snygg;), behålla/bygga muskelmassa och bränna fett.

Mat ät till för att njutas av men inte på bekostnad av hälsan!

I följande veckoinspirationsutskick i min Kost & Viktklubb kommer jag att att inspirerar vidare på just detta kosttänk. Häng med och bli medlem i min Kost & viktklubb vet ja: http://www.krafthalsa.se/

För dig som inte tänker bada i vassen vare sig denna kommande eller nästkommande sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar