lördag 17 mars 2012

Mumsigt näringsriktigt middagstips!

Festligt vackert, gott och nyttigt!

Igår kom svärföräldrarna på besök till Nellies STORA lycka!!

När jag igår tidig kväll kommer upp från Studion och hem från min arbetsdag står svärmor min och roddar i köket och visar på vad hon ska bjuda på. En väl vald middagsrätt tagen från en kokbok hon fått av mig;). Var gång de är på besök säger hon att de alltid får med sig något nytt och matnyttigt hem. Kul tycker jag:)!
En härlig känsla infann sig snabbt där jag satt skönt tillbakalutad i soffan, serverad ett glas vin, i väntan på middagen, lyxigt!!

Middagen blev en riktig hit, som ni alla såklart ska få ta del av.

Denna Balansmåltid är tagen från min kära distanskollega Katarina Holm Johanssons härliga bok: "Viktcoachens bästa tips & råd" - Kunskap, motivation och inspiration
Katarina är grundaren till Kostprogrammet (energibalans.nu) i min Kost & Viktklubb och alla dess goda Balansmåltider som ger mycket näring, stabilt blodsocker, bra mättnad, få kalorier och goda förutsättningar till en kropp i balans. Ett program som hon senare gjort denna härliga bok utifrån.

Tips! Boken ingår i min otroligt förmånliga vinterkampanj, som löper vidare mars månad ut.
Ett 12 månaders inspirerande och lärorikt medlemskap i min Kost & Viktklubb inklusive Katarinas bok. Alltsammans för endast 499:- Behöver ni ens fundera;)?! (Mer info: www.krafthalsa.se)

Lax med ugnsbakade grönsaker och romsås
2 port. á 400 kcal

Festligt, gott och vackert med nyttiga fettsyror och massvis av antioxidanter, vitaminer och mineraler.
(Äter man inte fisk kan man byta till grönsaksbiffar, mager köttbit eller kycklingfilé)

Ugnsbakade grönsaker
100 g morötter (1 stor eller 2 små)
100 g potatis (1 stor eller 2 små)
100 g squash
100 g paprika (1 stor eller 2 små)
100 g rödlök (1 stor eller 2 små)
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 tsk havsalt
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm sambal oelek

Lax
240 g lax i två portionsbitar
salt & peppar

Romsås
1 dl naturell yoghurt
1 msk stenbitsrom, löjrom eller tångkaviar
ev. färska örter, som dill och gräslök
Vi tog det som var hemma, vilket var timjan, som fin dekoration och krydda, mums!

Tillvägagångsätt:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skär morötter, potatis, squash, paprika och rödlök i bitar och lägg i en ugnsfast form.
3. Blanda samman olivolja, citronsaft och kryddor. Häll över grönsakerna och blanda runt. Ställ formen i övre delen av ugnen och stek i cirka 30-40 min
4. Blanda yoghurt, rom och örter till såsen.
5. Krydda och stek laxen i en stekpanna strax innan servering

Buon Apetito:)

1 kommentar:

  1. Just denna maträtt är en favorit hemma hos oss:) // Nina

    SvaraRadera