lördag 3 mars 2012

Några ord från en 49 år gammal 34-åring;)...

Peppning och inspiration från "likasinnade" och inte bara "coachens ord" tycker jag är viktigt varför jag tänkte dela med mig av ett härligt inlägg från mitt Forum i min Kost & Viktklubb från Christina, som valde att gå min ISO-dietkurs i höstas och såhär skriver hon drygt fem månader senare:

Dom som har gjort ett kroppsammansättningstest fattar ju, min metaboliska ålder är 34, men i passet står det 49;).
Jag är så glad, så jag vet inte var jag ska börja. 14 veckor efter kurs är jag alltså som en 34-åring i kroppen.

Kroppsfettet har minskat med 6.8 %, bukmåttet med 7 cm, vikten med 9 kg och målen är uppfyllda 5 månader efter kursstart, tjohooo!Fia påminde mig idag om mina framgångsfaktorer, en av dom är att jag är envis och som egen företagare och när man går ISO-kurs så är det en j-dra bra egenskap. Jag håller envist fast vid mina dagliga promenader (ibland uppdelade på flera kortare). Jag håller envist fast vid balansmåltiderna samt en och annan ISO-måltid måndag till torsdag. Till helgen har jag möjlighet att välja annat, men det blir oftast något hyfsat nyttigt ändå, för maten är ju så god och varför förstöra ett framgångskoncept!


Förutom att t ex blodfetter och annat blir bättre av balanserad kost och motion, har jag märkt att psoriasisfläckarna på kroppen bleknar och är färre till antal. För den som inte känner till psoriasis, kan jag kort nämna att det är en kronisk sjukdom och inte bara fläckar på huden utan även en systemsjukdom, vilket innebär att man förutom ilsket röda och ibland kliande fläckar även kan drabbas av hjärt-kärlsjukdomar och ledbesvär. Jag har alltså blivit bättre och en god vän som också äter enligt ISO, är betydligt mycket bättre både i psoriasis och leder och när jag gjorde hälsotest så var mina kolesterolvärden toppenfina.


Av olika skäl kan jag inte ägna mig åt alltför häftiga sporter, men promenerandet fungerar ju alldeles utmärkt. Jag är ju ett vandrande(!) bevis på det:)). Den där ”löjliga” stegräknaren har jag helt och fullt tagit till mitt hjärta. Kan man vara stegräknarberoende? Det måste jag vara för som fd rökare känner jag igen mig när jag fingrar utanpå kläderna som en rökare letar cigg och tändare, men jag letar stegräknare när jag ska gå ut och det är ju bara sååå mycket bättre.

För er som har några veckor kvar av kursen, håll ut, det kan bara bli bättre och bättre och bättre….

Ja just det, så var det belöningen, kom ihåg att belöna dig emellanåt, den här gången blev det 1 timmes helkroppsmassage:). Trevlig helg alla, kram :). //"Christina"

Jag tackar Christina för att hon delar med sig till oss andra utav sin framgångshistoria, som nu är härligt väl förankrad!


Jag önskar er alla en fortsatt härlig solskenshelg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar