torsdag 26 april 2012

Äntligen professionell hjälp!

I slutet av februari blev jag opererad för ett klassiskt mycket besvärande ljumskbråck, här i Nyköping.
Inte på tal om något återbesök eller dylikt for jag därifrån snabbt efter operation. En vecka senare for jag in akut, då jag blivit helt bortdomnad (helt naturligt att det blir så förvisso), men bråcket var tillbaka!! Dock sa det bara diffust att "så kan det vara", kan vara ett "falskt" återbildande som går tillbaka..hm...kände mig inte helt övertygad kan jag säga.

Därefter dröjde det inte länge förrän starka symtom såsom tidigare, med kraftiga buksmärtor och kräkningar gav sig på mig åter igen, värre än värst!

Tog kontakt med min privata sjukförsäkring som tog vidare kontakt med en specialist på Sofiahemmet som jag äntligen fick träffa idag!

Han behövde inte mer än ge mitt bråck en snabb blick för att konstatera att detta var ett Femoralisbråck som Nyköping missat och som bara kunde behandlas med en titthålsoperation. Med andra ord "uppskuren" helt i onödan.... Varför gräma mig över att jag inte kommit till Sofiahemmet i första stadiet då det redan är gjort.

NU kommer jag att bli bra och har hamnat i trygga händer vilket ju känns så bra!!


Definition Femoralisbråck: Bråck från bukhålan som tränger ner under inguinalligamentet till proximalt på lårets framtida.
Orsak: Oftast kvinnor i medelålder och därutöver. Multipla graviditeter. Medfödd förstoring av femoralkanalen.
Symtom: Uttalad smärta av koliktyp.
Status: En fast, icke reponibel resistens proximalt på lårets framsida just nedom inguinalligamentet. Inklämning vid stark smärta, som i mitt fall...
Differentialdiagnos: Ljumskbråck
Åtgärd: Vid misstanke om inklämning akutremiss kirurg. Även om ej inklämt operationsindikation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar