fredag 13 april 2012

"Vårens coolaste träningsboost"

Det är så härligt när mina tankar om diverse arbetsprojekt så succesivt utvecklas fram, och ju blir så bra!

I detta fall med "Militärinspirerad träning med FIA" som tog start idag, så var det ett par drivna tjejer som ville köra ett riktigt tufft träningsrace i glada vänners lag för att ha kul och samtidigt effektivt uppnå sommarformen, som valde att anlita mig.

Deras gemensamma träningsveckor ser ut som följer: Måndagar och Onsdagar 90 minuters MMA, Combat Fitness och Fredagarna "Militärinspirerad träning med FIA" med benämningen: "Vårens coolaste träningsboost"

Jag förberedda mina 16 tjejer genom att ge dem alla en skräckblandad förtjusning inför vår start:

"Under ledning av mig ger fredagarnas utomhuspass i militärinspirerad anda er en allsidig träning som bygger på liknande träning som praktiseras inom militären, jajamensan så är det! Ni kommer att få träna muskelstyrka, kondition och uthållighet men även det mentala sätts på prov.
Med rätt inställning och engagemang kommer ni att uppleva en radikal förbättring inom samtliga av dessa områden!

Den gruppdynamik som uppstår under dessa träningspass är svår att hitta inom andra former av träning. Gruppen tillsammans med mig som instruktör kommer att hjälpa Dig att orka när du tror att det inte finns mer att ge!
Träningen bedrivas ofta utan några som helst redskap. Vi använder den egna kroppen och det som finns att tillgå i skog och mark. Man kan ta sig upp för branta backar på många olika sätt, förutom att jogga över ”stock & sten”. Att arbeta två och två och i grupp är också ett utmärkt sätt att arbeta på.
Vilar gör vi men aktivt, vilket kan innebära att vi står i en övning som kallas plankan vilket är en uthållighets- och styrkeövning för stabilisering av kroppen där både mage och rygg tränas.

Inriktningen på passen kommer att variera så smått beroende på vilket humör instruktör FIA är på ;-). Passen behöver med andra ord inte vara det andra likt, vilket kan göra att vissa pass är mer konditionsinriktade med mycket löpning, intervall eller backträning, medan andra pass är mer fokuserade på styrka.

Ibland kanske passen kräver att man tänjer på sina gränser lite extra, vilket kan betyda att springa och krypa i lera och ”klättra” uppför backar m.m. Därför är det viktigt att ha kläder som tål tuffa utmaningar samt handskar. Vi värjer oss inte för blött underlag eller ”leriga diken” som kan komma att bli platsen för ett lekfullt militärpass.

Kom i tid! Vi startar alltid prick på klockslaget. Då skall alla stå uppställda och vi ger oss iväg."

Det var en fantastiskt härlig morgon vi bjöds på kl. 6:00 i morse där mitt militärgäng stod uppställda och startklara. Jag satte snabbt ribban för sen ankomst, med att sätta denna tjej på 10 höga upphopp innan hon tog plats i ledet, japp, ska det vara militärträning så ska det;).
75 minuter senare började första passet lida mot sitt slut och avslutades i ryggläge med en härlig känsla av att ligga där under bar himmel.

Alla var nöjda över sina respektive prestationer och kände så succesivt att träningsvärken började ge sig tillkänna...redan...precis som det ska va:)

Får man vara så här glada efter ett Militärpass;)?!
Här 14 av mina 16 fantastiska deltagare!

NÖJD coach!
Detta gav mersmak:)!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar