fredag 11 maj 2012

Familjen Rickmo/Larzon´s favvomellis...

Tänkte ”bjuda” er alla på ett mellanmål (dessert om man så vill) som både jag och Jörgen fallit för och mumsar i oss regelbundet samt bjuder våra vänner på.
Det är busenkelt, supersunt och kalasgott!

Wokat äpple med keso och kanel
(ISO-mellis á 150 kcal)















Ingredienser
Till 2 pers. behöver du:

2 dl naturell keso 4%
2 äpplen
1 tsk kokosfett
2 tsk kanel
Tillagningsinstruktioner
Värm kokosfettet i en teflonstekpanna/wok och fräs äppeltärningar på medelvärme i cirka 5 minuter tills de mjuknat något. Lägg äppeltärningarna på keson och pudra över kanel.

Jag brukar personligen ha kanelen direkt i pannan och blanda runt strax innan uppläggning och servering.

Kokosfett
är ett mättat fett med positiva hälsoeffekter. Kokosfettet lagras inte lika lätt som andra mättade fetter (ni vet såsom falukorven, som lägger sig som en falukorv runt midjan...). Det är dessutom temperaturstabilt och förstörs inte vid höga temperaturer.

Kanel är en magisk krydda. Det räcker med en tesked dagligen för att blodsockret ska bli mer balanserat och insulinet ska sjunka.
GO helg allesammans!

4 kommentarer:

  1. Har du något annat tips vad jag skulle kunna ha istället för keso? Keso går tyvärr tokbort för mig!
    // Emma

    SvaraRadera
  2. Testa det här Emma:
    Banan och chokladglass
    Ingredienser
    Till 2 personer behöver du:
    300 gram lättkesella
    1 st banan
    1 msk honung
    1 st ägg
    2 msk kakao
    5 st pekannötter

    Tillagningsinstruktioner
    Mixa bananer, kesella, ägg, kakao och honung till en slät smet i en mixer. Grovhacka nötterna och blanda i dem. Häll smeten i en form med lock och frys i 1–2 timmar tills smeten har stelnat. Rör om varje ½ timme. ¨

    Smaklig Måltid!

    SvaraRadera
  3. Fel av mig. Detta är till 4 pers:-)

    SvaraRadera
  4. Tack :)
    Ska jag testa imorgon!

    SvaraRadera