tisdag 21 januari 2014

Chokladbollar som håller blodsockret i schack


Dessa chokladbollar som jag ska bjuda mina ISO-kursdeltagare på ikväll har jag gjort tidigare, men då blev de för torra. Med mera vatten blev de perfekta!
Se till att ha en bra mixer/matberedare bara, så går de snabbt att slänga ihop.
CHOKLADBOLLAR
Recept och bild är hämtat från boken "Diabetes - du kan själv påverka" av Kristina Andersson, grundare av isodieten. Fotograf Bianca Brandon-Cox












Lyxiga bollar som är perfekta till kaffet eller varför inte till picknicken.
 
Till 8 personer behöver du:

1,5 dl cashewnötter
1,5 dl sötmandel
4-6 msk psylliumfrön
3-4 msk kakao
1 dl torkade aprikoser
0,5 dl torkade blåbär
Kokosflingor, blåbärspulver (eller inget alls)

(Eventuellt: 1 krm vaniljpulver/mald vaniljstång)
1 sats (portion) = 16 bollar. 2 bollar = 1 mellanmål (cirka 150 kcal)
Såhär vackra blev mina:-)
Tillagningsinstruktioner:
Mixa alla ingredienser. Blanda i vatten så att konsistensen blir formbar och inte torr och smulig. Räkna med drygt 0,5 dl vatten till denna sats. Rulla därefter 5-kronorsstora bollar.  Ha gärna vatten på händerna när du rullar dem, så kokosflingorna/blåbärspulvret fastnar utan problem.

Tänk nu på, innan du sätter tänderna i dem, att det är inga vanliga chokladbollar så du inte känner dig lurad;).

Chokladbollarna för dig som vill bli kvitt "sockerjävulen"!

Lycka till med baket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar