Det är ju toppen på det sättet att det är oerhört snabbt och enkelt att slänga ihop och barnen hinner inte lessna under baket och det man bakar kan ätas efter en kvart.
Gårdagens klassiska sconesbak |
Naturligt glutenfria (glutenfriarecept.se) |
De allra flesta glutenintoleranta tål havre.
Du behöver:
- 2 dl
havremjöl eller havregryn, mixade till mjöl.
- 1 dl
majsmjöl
- 2 msk
majzena
- 1 tsk
psyllium
- 1/2 tsk
salt
- 2 tsk
bakpulver
- 75 g
smör
- 1 1/4
dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser. Finfördela smöret
i mjölblandningen. Rör snabbt ner mjölken tills det bildas en kletig deg och
klicka ut den i 4 stora eller 6 små muffinsformar. Fyll dem ungefär till
hälften. Grädda tills de fått fin färg, cirka 12 minuter. Serveras direkt.
Återkoppla gärna med hur ni tyckte att de blev samt om ni har någon egen bra modifikation till de klassiska sconesen.
Låt er väl smakas!
Återkoppla gärna med hur ni tyckte att de blev samt om ni har någon egen bra modifikation till de klassiska sconesen.
Låt er väl smakas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar