onsdag 30 juni 2010

Min yngsta kund - En hårt satsandes fotbollspelare...

När jag kom hemsvischandes på vår gata nu ikväll mötte jag min granne och numera också kund traskandes hemåt. Han berättade att han sträckt sig i låret på kvällens träning. Efter att igår åkt vattenskidor och råkat ramla och gjort illa höften så smått så kom en liten oro över mig, att han inte skulle vara 110% fräsch i kroppen på söndag när det bär av mot Halmstad och elitläger.

För två veckor sedan knackade hans mamma på dörren och undrade om jag var sugen på att coacha hennes 14 åriga son inför det stundande elitlägret i Halmstad där han möts av 5 dagars TUFF träning inklusive matcher, vilket kommer att avgöra om just han platsar i truppen eller ej.

Detta är såklart en jättegrej för både honom och hans familj, och jag tycker det är så fantastiskt att hans mamma gör allt för att han ska lyckas och känna sig helt trygg när han far iväg till Halmstad nu på söndag.

För 2 veckor sedan startade vi upp efter att han fyllt i en behovsanalys. Först och främst såg vi över hans kostdag och optimerade den för att han skulle få bästa möjliga resultat utav sin träning. Därefter la jag upp en träningsplan till honom att strikt köra fram till Halmstad som inkluderade målspecifik styrketräning med egna kroppen som redskap, löpdistanspass och snabbhetsträning.

Under våra gemensamma träningspass har han gjort jättebra ifrån sig, och har sedan på egen hand varit väldigt noggrann med sin träning och kost. Han och hans mamma (som blev sugen på att halka med på ett bananskal) har strikt kostregistrerat, allt för att han ska ligga i energibalans (och hon för att tappa lite fettvikt:-).

Nu ikväll när jag mötte upp honom i backen, så sa jag att vi ses på vårt berg för en ordentlig stretchgenomgång och han log brett, - Gärna!

Ut med stretchmatta i kvällssolen på berget, sen gick vi strikt in i var stretchövning och jag kunde därefter slappna av och inse att vare sig höft eller sträckningen i låret var något allvarligt.

En fantastisk kille på alla sätt som jag av hela mitt hjärta hoppas kommer att lyckas i Halmstad nästa vecka. Såklart han gör!

Jag tror stenhårt på honom och hoppas att min coaching och hans ambition, stora vilja och seriösa satsning hjälper honom till en plats i truppen!
Han har redan skapat goda rutiner för träning, kost, god sömn samt insett vikten av att träningsplanera och strategiskt lägga in vila för att inte bli övertränad. Under bästa förutsättningar är han redo för Halmstad!
Go Mattis Go Mattis!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar