söndag 3 oktober 2010

Anpassat för icke gröna fingar...

Sitter och studerar vår nyinköpa stora fejkväxt, runt 170 hög som nu står placerad i vårt stora vardagsrum. Tror bestämt att jag är riktigt nöjd med detta "oväntade" köp. För några år sedan hade vi nästan bara "plastväxter" i vårt hem, men därefter bestämde jag mig för att dessa inte kommer över tröskeln igen.
Nog för att det finns mycket fina konstgjorda växter, men ändå...

I vårt funkishus har vi inga fönsterbrädor, utan bara självaste fönsterkarmen, vilket innebär att några krukor inte får utrymme där. PERFEKT, tycker vi som tar död på varenda blomma vi köper...och då ska sägas att jag alltid är noga med att ta fatt på de tåligaste som finns. Även dessa dör även att de kanske tar några extra veckor...

Idag for vi iväg för att köpa en ny och riktigt stor grön växt för att ersätta vår vad vi trodde "odödliga" växt, som sett vissen och "sjuk" ut en längre tid nu...

Efter att vi bollat om diverse olika alternativ och kommit fram till att det är "dömt att misslyckas" så föreslog butiksbiträdet att - Varför köper/beställer ni inte en konstgjord växt? Finns kanonsnygga. Har jag själv hemma.
Har hon det som jobbar i en blomsteraffär så kan vi, tänkte jag:-).
Vi hade passerat dessa hyllor obemärkta men gick nu tillbaka och en sort såg verkligen ut som "äkta vara", stor & stolt!
Smartare att lägga stor peng på denna än att köpa nytt på nytt på nytt..

Så här står den nu! EN konstgjordväxt såsom denna blir perfekt i vårt förhållandevis växtfria hus.

Jörgen sa att, du kan ju köra in den i duschen en gång i veckan som du gjort med de riktiga blommorna så håller den sig dammfri och fin:-). Bra idé! Ha ha...

Alltså går inte krukväxter hem hos oss men däremot älskar jag att ha blommor i en vas på köksbordet och Nellie på sitt lilla bord i sitt rum.

Färska örter ska alltid finnas också, så lite "grönt" är det allt:-).

Nu förstår ni säkert att vi inte siktar på någon praktfull och svårskött rabatt på vår tomt utan stilrent och lättskött står på den planen. Berget är toppen! Detta ska tids nog planteras med stenpartiväxter. Ett snyggt grus med prydnadsträd, buskar med mumsiga bär och en lagom stor gräsyta för lek, kommer att bli toppen!

Nu ska ut och njutas av en skön höstpromenad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar