söndag 17 oktober 2010

Bästa starten på dagen...

Vaknade tidigt imorse och valde att ligga kvar en stund, just för den sköna känslan av att kunna ligga kvar. Inga tider att passa. Efter att tittat ut genom fönstret och sett den klarblå himeln och den vackra frosten så studsade jag upp och i varma träningsplagg, och klockan 8 stod jag startklar med mina stavar.
Det är så härligt att ge sig ut på söndagsmornarna för då sover stan. Jag mötte inte en enda människa under min härliga morgontur. Jag sög in den kalla, friska luften och den vackra klittrande frosttäckta marken omkring mig, underbart!
 Det som är bra med att välja stavarna framför vanlig gång är att man alltsom oftast är lite svårstartad när man är nyuppstigen ur sängen och stavarna gör att det inte går att "promenera lätt" utan för optimal stavgångsteknik krävs att man tar långa steg och rejäla frånskjut med fötterna i samspel med att armarna pendlar ordentligt och att stavarna sätts i och trycks ifrån med kraft.
Njut av denna underbara höstdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar