torsdag 7 oktober 2010

Utomhusaktiviteter i regnrusk...

Idag slog mig tanken att jag hittills haft tur med en massa solsken då jag haft planlagda utomhusaktiviteter med mina PT-kunder.
Idag kände jag dock redan när jag slog upp ögonen klockan sex att detta kommer att bli en blöt dag och så rätt jag hade. Det har verkligen regnat ihärdigt idag.

Hade väl lyckats boka in två av dagens kunder på stavgångsintroduktioner, men å andra sidan finns det ju inget dåligt väder om man har bra kläder, samt att luften är som allra friskast vid regn och varje andetag blir en ren fröjd:-).

Fick ett sms från min ena kund ett par timmar innan:
- Härligt väder...tur att jag får stavgå med en sån solstråle som du!
Tänk vad kunderna är goa och solstrålen blev helt klart Lollo som sken som en sol efter vår avslutade stavgångstur där vi stod som två blöta katter. Hon var en av många som sett ner på stavgången så smått och som idag fick sig en riktig aha upplevelse och som nog känner av en go träningsvärk lite här och där under morgondagen:-).

Stavgången är Unikt därför att det passar precis alla!
Visste du att…
Stavgången kommer ursprungligen från Finland, ”Nordic walking”.
Du ökar syreupptagningsförmågan med 20% och fettförbränningen med 40% jämfört med vanlig gång!
Förutom förbättrad kondition ger det förbättrad styrka i överkroppen: axlar, rygg och armar.
Skonsamt för knän och rygg.
Ökad hjärnaktivitet – diagonala rörelsemoment tränar kopplingen mellan höger & vänster hjärnhalva.
Högre träningseffekt men lägre grad av upplevd ansträngning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar