tisdag 28 februari 2012

Härliga Citat från mina kursdeltagare...

3 veckors ISO-diet...

En härlig KÄNSLA som infunnit sig är den att jeansen sitter ganska löst i midjan faktiskt. Har känt så här en gång tidigare och nu tänker jag behålla den känslan länge, länge, länge. Känner mig helt euforisk, lunchpromenader i ur och skur, finns inget dåligt väder, rakryggad och glad. Det här gör susen för vem som helst ; ).//

Håller med! Lunchpromenaden = frisk luft, sol, favoritmusiken i öronen och en härlig egostund. Oslagbart! Så länge man planerar inköpen och börjar med matlagningen i tid funkar det fint! Energin är bra och ja kläderna sitter snyggare, bekvämare och lösare! Även maken kommer med glada uttalanden om hur mycket jämnare energi han har, och framförallt att hans sötsug är borta! Topp! //


Framför allt är jag så mycket piggare! Det går lätt att komma upp på morgonen och promenaderna är numera en vana. Matlagningen funkar med rätt planering. Jag har "fuskat" ett par gånger, men då har det varit för att jag har gjort det VALET själv, inte för att suget har kommit och jag inte kunnat stå emot. Sockersuget sitter mycket i mitt huvud, men när jag känner efter är jag egentligen inte sugen, så det är lättare att säga nej till frestelser än innan! Köpte nya byxor idag en storlek mindre :) Så motivationen att fortsatt på topp! //

Mitt VAL: att laga kvällens middag, samtidigt som jag styr med lite extra till barnen, nästa dags lunch, kvällens mellanmål och mellis till dagen efter och frukosten till morgonen därpå, ibland hjälps vi åt ibland gör man allt själv. 1½ timme total röra i köket på kvällen, då tänker jag, HERRE GUD! Vad håller jag på med?
Resterande 22,5 timmar av dygnet. LYX, bara smaska härliga redan tillagade mål på bestämde tider.//

Det är underbart att få äta utan att få dåligt samvete, allt är nyttigt och gott dessutom. Nu vet jag vad min kropp mår bra av!//

Känslan i kroppen börjar bli lättare och piggare. Men det känns att man behöver sova, det går inte att fuska med för min del. Den här veckan känns att man har kommit över någon osynlig tröskel på något sätt, inte bara kroppen känns bättre, även huvudet hänger med i det nya tänket.//

Lite si och så med att hinna med promenaderna varje dag, det går ,men det blir bra sent ibland, ska försöka börja med promenaden när jag kommer hem från jobbet istället och se om det blir bättre, och ta handling och mat sen. //

Fick en dunderstart men sedan kom en förkylning. Har inte tränat på en vecka men skött måltiderna. Ser fram emot att få fortsätta lyssna på ljudboken. Jag får bara lyssna på boken om jag är ute och går och ju bättre den är desto längre går jag.//
Viktminskning, absolut!
Men också så mycket mer!

måndag 27 februari 2012

Ljumskbråcksoperation står på schemat...

För precis en månad sedan åkte jag in akut för mitt ljumskbråck då jag hade extremt ont och började kräkas. Enligt bokens alla regler borde jag ha blivit opererad bums, men det fanns ingen plats för mig, så de gav mig smärtstillande och skickade hem mig i väntan på operationstid som skulle ske inom en vecka...Två veckor senare fick jag en operationstid för mitt mycket besvärande ljumskbråck.

Efter att ha suttit i väntrummet i en kvart, tjugo minuter kommer en sköterska ut och säger ”läkarn är sjuk”…Visst kan man bli sjuk men borde man inte ha fått reda på detta lite tidigare?!?!

För detta ändamål krävdes en hel del roddning med ombokningar av kunder, avbokningar av klasser…samt att min Jörgen ju fick ta ledigt från sitt arbete på kuppen.
Men det var bara att fara hem igen…

Ytterligare 3 veckor senare ligger jag nu i varje fall här på sjukhuset och denna gång vore det väl attans om något skulle komma i vägen.

HUNGRIG! Min ”Skalman-klocka” gillar inte detta;)!

Kom in klockan 8:00 och trodde (eller hoppades ska jag väl säga efter alla dessa vändor...) i min goda tro att jag skulle få fara hem efter lunch om allt skulle gå som planerat, men det visade sig direkt att jag blivit ”omkastad” (uttryckligen) till efter lunch…jaja, bara denna jädrans operationen fås överstökad nu!

Vad är ett ljumskbråck?
Ljumskbråck är en försvagning eller defekt i bukväggen. Själva bråcket är en utbuktning av bukhinnan, (”säck”) som ligger under huden. Om man har ett bråck pressas bukhinnan ut genom öppningen i bukväggen av bukinnehållet, vanligtvis tarm och/eller bukfett. Ljumskbråcket sitter i ljumsken.

Ett bråck kan inte försvinna av sig själv, men innehållet i bråcket kan åka in och ut genom den försvagade öppningen i bukväggen under dagen. Bråckets storlek ökar vanligtvis med tiden, vilket mitt gjort och när bråcket är som störst och hårdast gör det som allra ondast och en oerhörd buksmärta uppkommer.

Vad beror det på?
Orsakerna till varför man får ljumskbråck är en kombination av ärftliga faktorer och en allmän vävnadsförsvagning som kommer med ökad ålder. Jaha ja, gammeln har verkligen tagit ett grepp om mig! Tur att sköterskan sa att det kunde bero på tuff träning också, vilket det ju måste vara i mitt fall;). Det är nog inte omöjligt att trycket som blev under graviditeten orsakat detta i mitt fall. I de flesta fall går det tillbaka efter förlossningen, men i mitt fall har det bara ökat.

1 av 10 som diagnostiseras är män…Ett bråck kan vara medfött och uppstår under fostertiden när testiklarna, som bildas inne i bukhålan, vandrar ner till pungen. Denna ”gång” mellan bukhåla och pung tillbakabildas normalt, men inte hos alla. Detta är också förklaringen till varför 9 av 10 som drabbas av ljumskbråck är män. Bråck som uppstår senare i livet beror vanligtvis på den gradvisa försvagningen av bukväggen.

Vad kan påverka utvecklingen av bråcket?
• Vanligtvis utvecklas bråck utan att man kan säkerställa någon speciell orsak (som i mitt fall)
• Många märker att man fått ett bråck i samband med till exempel ett tungt lyft
• Övervikt kan möjligen bidra till bråckuppkomst
• Vissa sällsynta ärftliga åkommor kan leda till sämre kvalitet på bindväven i senor, bukväggshinnor och muskler och öka risken för bråckutveckling
• Sällsynta nervsjukdomar kan leda till bukväggssvaghet och bråck
• Sjukdomar med ökad mängd bukvätska ger ökad bråckförekomst

Hur vanligt är det?
Ljumskbråcksoperation är det vanligaste kirurgiska ingreppet som utförs i Sverige och västvärlden. 16 – 20 000 personer opereras årligen i Sverige. Mer än 90 % av de drabbade är män och 25 % av alla män drabbas någon gång i livet. Ju äldre man är, desto vanligare är det med ljumskbråck.

Vad är det för symtom på ljumskbråck?
• En utbuktning i ljumsken som vanligtvis försvinner när man lägger sig ned och trycker på den
• Smärtor när man rör sig och som oftast försvinner när man lägger sig ned
• Tyngdkänsla och ibland molande värk
• Man kan även ha ett ljumskbråck och vara helt symtomfri och utan någon smärta
• Hos överviktiga personer kan bråcket ibland dölja sig i fettvävnaden

Komplikationer vid ljumskbråck?
Den allvarligaste komplikationen till ljumskbråck är vad vi kallar för akut inklämning, vilket gäller mig. Då fastnar en bit tarm i bråcket och detta ger tarmvred. Man får då rejält ont över svullnaden, kanske kräks man och det kan ge ordentliga buksmärtor. Upplever man detta skall man direkt söka akut. Detta är dock sällsynt och drabbar mindre än 1 av 10 av alla ljumskbråckspatienter, men denna lilla procent råkade vara jag.

Hur behandlar man ljumskbråck?
Operationen innebär att man reparerar öppningen/defekten i bukväggen (bråcket). Vid de allra flesta operationer används ett specialnät av plast, för att förstärka reparationen. Nätet gör att återfallsrisken minskar och det går att komma igång med alla vardagliga aktiviteter i princip med en gång.

Brabra, för på onsdag räknar jag med att vara fit for fight igen;)!

lördag 25 februari 2012

Helgtripp till Romme Alpin...

Tänkte dela med mig av lite bilder från en helhärlig dag i Romme Alpin, skidåkning som i fjällen på nära avstånd. Solen strålandes från en klarblå himmel och perfekt temperatur på några minusgrader. Vad mer kan man önska! Underbart!! Nova sov ute i vagnen i flera timmar vaggandes av Jörgen som gick mellan backarna, njutandes av solens strålar, medan storprinsessan och jag roades med skidåkning. Premiäråkning för Nellie och det gick kalasbra!

Brudarna redo:)


Första åket - Hej vad det går:)!

Skidskoledax...


Lite pirrigt i magen, precis som det ska va:)...

"Glassstrutar" (plogning) står på schemat...

Som avslut på skidskolan gjorde barnen små hål i snön och tog ett snack med "snömasken":)...

Fia in action:)
NU tar vi igen oss med ett skönt soffhäng framför Melodifestivalen och laddar upp inför ytterligare en härlig skiddag!

onsdag 22 februari 2012

Sömnen är av största vikt…

Efter att ha tagit del av en lång diskussion i mitt Forum i min Kost och Viktklubb, där medlemmarna, och i detta fall framför allt mina ISO-kursdeltagarna härligt ”pepprade” en av kursdeltagarna som tyckte att hon gjorde allt som stod i sin makt för att följa planen, men ännu inte kände av något resultat i form av tappade ”kilon”, men som led av både sömn- och stress, så tänkte jag att jag skulle skriva lite om sömnen och dess betydelse för viktkontroll och balans. Jag som småbarnsmor och egenföretagare är själv ett levande exempel på att man mellan varven blir alldeles urlakad. Att ligga i stor sömnbrist leder inte sällan heller till stress och det kan bli en enda stor ond cirkel.
Många människor följer hälsans alla regler med fullproppade grönsakstallrikar och långa promenader och frustreras utav uteblivna resultat. Detta för att de antingen sover för lite eller stressar för mycket eller både och. Dessa ting bildar nämligen en barriär och gör oss snarare feta än smala.

Ja så är det, för lite sömn gör dig fet!
Sitter vi inte framför tv:n om kvällarna så är det uppkoppling på nätet eller medtaget jobb hem som gäller för många människor idag, gärna efter nattning av barn, vilket gör att timmarna lätt springer iväg.

Vårt uppkopplade samhälle har gjort att vi i snitt sover en timme mindre per natt än vi gjorde för tjugo år sedan. Sömn är inte slöseri med tid utan något hälsosamt och skönt som vi ska unna oss!

Faktum är att den som vill hålla vikten ska stänga av telefon och dator och gå och lägga sig i tid! Många av er vet att jag är blixtsnabb på svar och ”alltid redo” och med viss ironi sitter jag nu här och småler åt mig själv i skrivande stund. Jodå, jag vet att jag många kvällar borde stänga ner datorn och faktiskt släppa allt och rent av skulle må väldigt gott av att krypa ner med mina prinsessor riktigt tidigt vissa kvällar. Det gör jag då och då vilket är helmysigt och underbart skönt!
Man har sett i studier att feta människor över lag sover sämre än andra. ”Fetmahormonet” Ghrelin säger till hjärnan att äta mer och att lagra in fett. Detta hormon ökar i blodet och hjärnan när man sover för lite. Samtidigt sjunker leptinet, ett hormon som hämmar aptiten. Dessa hormonförändringar kan på sikt leda till viktuppgång. Man har i forskningsstudier också sett att inte bara Ghrelinhalten steg vid sömnbrist utan också upptäckt att kroppens energiförbrukning sjunker efter en enda vaknatt.

Att sova är kroppens och hjärnans sätt att återhämta sig.

Den som inte sover under natten får en trött och stressad hjärna som förbränner mer och kroppens svar på detta är att den av automatik sparar in på energi samtidigt som aptiten ökar. Kroppen är smart och går inte att lura! De flesta tenderar att äta mer efter en dålig natts sömn, samtidigt som man då har en lägre ämnesomsättning…vilket leder till att man lätt lägger på sig extra vikt.

Vi kvinnor tål sömnbrist generellt bättre än män då vi får klara långa perioder med ömmande gravidkroppar och långa och många amningsnätter. Ack vad vi kvinnor är bra;)!

Måhända ger kvinnors graviditets- och amingshormoner ett skydd mot viktuppgång orsakad av sömnbrist.

Sömnbehovet varierar från individ till individ men de allra flesta, ung som gammal, skulle nog må som allra bäst av ett snitt på närmare 8 timmar per natt, varken mer eller mindre. Fast en djupsömn på 6 timmar räcker för många. Det är nämligen i denna djupsömn som hjärnan laddar upp mest och återställer sitt energiförråd. Tonåringar tenderar att behöva lite mer sömn än äldre människor.

Andra negativa effekter av sömnbrist:
- Minnet och inlärningsförmågan försämras (Sömnen hjälper oss att befästa det vi lärt oss under dagen)
- Åldersdiabetes (blodsockret sjunker och insulinnivån påverkas)
- Immunförsvaret försämras och infektionsrisken ökar
- Stresshormonerna stiger i kroppen (t.ex. stresshormonet Kortisol)
- Hjärt- och kärlsjukdomar (pga. ämnesomsättningsstörningar som orsakas av dålig sömn)
- Olycksrisken på vägarna ökar (då koncentrationen är sämre och sömnrisken högre)

Natti Natti Allesammans;)

tisdag 21 februari 2012

Fettisdagen...

Till förmiddagsfika här hemma överraskade jag barnen med semlor idag, förstås;)!

Visste ni att en normalstor semla som man köper i butik innehåller ungefär 350-400 kcal. Det är 35 minuters snöskottning det, mina vänner, så ut och skotta med er innan eller efter denna njutandes semmelstund:).

Som ni säkert redan vet bullas det upp en enorm mängd semlor över allt denna dag! Denna dag frossas det i den klassiska vetebullen med grädde och mandelmassa. Denna smarriga bulle har en stor geografisk spridning och kommer i många varianter.
Att äta bakverket som kallas semla är en mycket gammal tradition. När den introducerades i Sverige finns spridda meningar om, men den verkar ha funnits här ett bra tag. Semlan sägs vara orsaken till den svenske kungen Adolf Fredriks död år 1771. Den här bullen var nämligen kungens avslutning på en middag bestående av ett stort antal rätter, så det efterföljande slaganfallet och avlidandet kan nog inte enbart skyllas på fettisdagsbullen;).

Den moderna semlan är idag populär i Skandinavien, Finland och Baltikum. Den kommer också i många olika skepnader. I ett välsorterat bageri kan man finna ett stort antal olika varianter att välja bland.

Semlan skiljer sig även i sin utformning från det ena landet till det andra. I Sverige är vanligast med en fyllning av mandelmassa. I Finland och Norge fylls bullen ofta med sylt. Florsockret som vi brukar se på semlans lock brukar även kunna bytas ut mot t.ex. hackad mandel, pärlsocker eller kanel.

Kan tro att Fettisdagen är en jätterolig dag för de flesta "bagare", liksom andra dagar som är speciellt ägnade åt bakverk. Men det här är nog ändå den största dagen på året för ett bageri.

Att semlan är en stor inkomstkälla märks väl på marknaden. Dess säsong är nu så lång att den ofta sträcker sig från nyår till påsk. Trist, eller hur?!

Det blir ju helt klart lite för mycket av det goda...

Med detta önskar jag er alla en härlig frosseridag och passa på att moffa, för imorgon är ju faktiskt självaste fettisdagen förbi och därmed basta:)!

torsdag 16 februari 2012

Låt mig fresta med ytterligare en supersund ”mellisdessert ” till helgen...

Tidigare ikväll hade jag återträff med mitt ISO-gäng efter två veckors isodiet. Två veckor är ju ingen tid alls, men ändock hade det hänt en hel del kan jag lova, både fysiskt och psykiskt.
  •  - 6 kg på 2 veckor på en av mina manliga deltagare som utöver kostomlägget flitigt promenerat varje dag, om inte ute så på sitt införskaffade gåband. Härligt!!!
  • Ingen av mina tjugo kursdeltagare hade känt av hunger under dessa 2 veckor
  • EN utav mina tjugo kursdeltagare hade fått lite kvällssug, men ska sägas att hon inte följt planen till fullo då hon dragit ner på frukosten... då detta kan komma att falla tillbaka på en senare, som med ett kvällssug i detta fall.
Under kvällens föreläsning gick jag igenom olika knep när suget kommer, hur man som individ agerar om man blir FÖR mätt (inte ovanligt av denna mättnadsdiet:), eller omvänt om man helt enkelt inte skulle bli mätt. Smarta strategier då man blir bortbjuden samt hur man enkelt lever detta liv med sina familjemedlemmar som kanske har en ökad energiförbrukning, såsom växande barn har t.ex.
Vi gick såklart också in på vikten av matens betydelse för träningsresultaten och hur viktigt det är att fylla på depåerna (med rätt bränsle) efter ett träningspass, även att detta må vara sent på kvällen.
En hel del motionspepp avsattes också detta kurstillfälle, så nu hoppas och tror jag att de är fortsatt på G, ytterligare ett strå vassare;).

Så till den givna helgdesserten!
Ska sägas att den är superduperenkel att göra, men visst blev det lite meckigare när den skulle göras till 20 pers. men till ett normaltstort sällskap slängs den ihop i ett nafs, med reservation för infrysningen 1-2 timmar.
VOILA:)
Hallonglass med pistagenötter

Ingredienser till 4 pers. (endast 150 supersunda kcal/portion)


• 3 dl frysta hallon

• 3 dl lättkesella

• 4 tsk flytande honung (mörk är extra antioxidantrik)

• 40 pistagenötter (40 gram)


Kör hallon, kesella och honung till en slät smet i en mixer/matberedare. Häll smeten i ett litet glas och frys i 1–2 timmar tills smeten har stelnat. Stö över hackade nötter före servering.

(Receptet plockat från isodieten.se)


Låt höra vad ni tyckte såklart;)

måndag 13 februari 2012

Det går fint för mina kursdeltagare...

Jag startade upp min ISO-grupp med mina 20 kursdeltagare torsdagen den 2 februari, med en föreläsning i förberedande och peppande syfte inför deras 8-veckors satsning utifrån ISO dietens 8-veckors program som i stora drag innebär En säker och effektiv lågkolhydratdiet med hög kvalité. LCHQ skulle man också kunna kalla ISO dieten, Low Carb High Quality.

Kraven som ställts på ISO dieten är följande:
- Den ska vara sund & hälsosam
- Den ska innehålla alla näringsämnen
- Den ska vara lätt att hålla
- Den ska vara matmässigt tillfredställande
- Sist men inte minst, den ska behålla våra värdefulla muskler!

ISO betyder lika och innebär en jämn fördelning mellan våra näringsämnen: Fett – Kolhydrater - Protein

En optimalt balanserad kosthållning som innehåller följande:- Långsamma Kolhydrater, lågt GI
- Mindre mängd kolhydrater, lågkolhydratkost
- Större mängd protein, högproteinkost
- Fett av den allra högsta kvalitén
- Inte att förglömma heller våra livsviktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer

ISO dietens kostfilosofi passar precis alla oavsett ålder, kön eller aktivitetsnivå. För dem som helt enkelt vill leva hälsosamt och bra!
På kuppen blir man viktstabil, får ett sänkt blodsocker varför den är optimal för t.ex. diabetiker.
Har man magproblematik blir man till största sannolikhet problemfri. Lider man av sötsug blir man kvitt detta.

Man ska givetvis vara nöjd och belåten under dieten varför den är uppbyggd utav ”Smart mat” vilket innebär att maten har ett lågt energiinnehåll men ger massor av näring. Maten har dessutom väldigt mättande egenskaper varför man enkelt står emot frestelser.

En viss aktivitet som alla utan några större problem klarar av står också på dietens schema varför i stort sett alla lyckas med målet att minska 1 kg fett per vecka, förutsatt att man är i behov utav det.

ISO dieten innehåller så lite kolhydrater att det hjälper dig tappa vikt, men så mycket att hjärnan är på skaft!

Det nya sättet att äta ska gå att hålla livet ut, annars blir ju förändringen inte bestående.

Jag sa till mina kursdeltagare att varför vänta, starta NU! Dock var jag noga med att poängtera att det krävs planering för att lyckas, så jag tyckte att de alla kunde ta veckoslutet och helgen till att testa in, planera och handla för att sedan gå in 100% fr.o.m. måndagen. Det är nu en vecka sedan och här följer några av deltagarnas egna ord efter deras första vecka med ISO diet:

”Sitter på tåget på väg hem från 3 dagars jobbresa. Jag är SÅ nöjd med mina val. ISO står skrivet i pannan. Det är så skönt!!”

”Nu knaprar jag inget när jag åker från affären, nu har jag ett jämt tillstånd och jag är så fascinerad över att man inte blir sugen på något. Och även när man ska till och käka så är man inte hungrig, man bara är, men det är gott att äta, och saker smakar gott, men de triggar inte hjärnan på det sättet man är van, det triggar inte alls, och inte blir man mätt som man brukade bli heller. Helt klart annorlunda. Fia, du vet ju det här men för en annan är det ju fantastiskt……”



”Mår väldigt bra! Tycker dock middagarna tar lite för lång tid att laga, eller så har jag lyckats pricka in fel recept... Annars är det väl läge att börja fundera på hönsfarm för 17 vad ägg det går åt när vi är 2-4 pers. vid varje måltid! Gjorde omelett ikväll och 10 ägg och 75 min senare... Voila! En hallonbuske vore nog inte heller fel;), eftersom jag snöat in mig på hallon o keso som mellis, mycket gott och enkelt!”


”Sötsuget är som bortblåst men det blir ändå någon enstaka mörk chokladruta emellanåt. Den största skillnaden är att alltid ha med sig något mellanmål. Recepten är goda! Var på restaurang igår och kunde välja måltider som höll sig rimligt inom ISO. Ska nog testa bananglassen alá ISO till melodifestivalen ikväll.”
”Har nog aldrig känt mig så här mätt, länge! Har inget sug längre efter att kolla om det finns något att stoppa i mig, endast goda, riktiga mellanmål! Hemma är det ju lätt att följa min planering! Men hur ska det gå på lördag kväll? Bortbjudna! På onsdag tjejträff på lunch. Har förvarnat värdinnorna!


Och såhär gick det…


”Lördagsmiddag (alla 8 pensionärer) hos kompisar. Bubbel med små tilltugg, tror jag…Jag vet ej för jag tittade inte åt dem! Ramlösa för mig, chaufför för ovanlighetens skull! Förrätt: 1/2 avokado, räkor, rödlök... Röran skickade jag över till sambon som inte behöver gå ner i vikt, än! Älgkött, pyttelite rotfruktsgratäng och sallad! Fet sås, vad är det?!! Efterrätt: Plommon i konjak med grädde, kaffe och kaka. Jag var redan mätt och kaffe smakade gott! Godisskålen gick mig förbi! Tyckte att jag klarade mig hyfsat, hade ju grundat med ett mättande mellis innan vi åkte hemifrån! Återkommer på onsdag med hur jag klarar Tjejträffen på tisdag lunch. Värdinnan stöttar mig:)!”

Visst är det väl härligt att få ta del av ovan. På torsdag är det dags för ISO träff igen och jag riktigt längtar efter mina kursdeltagare!

lördag 11 februari 2012

Den perfekta helgdesserten presenteras här, voila:)!

Banan- och chokladglass alá ISO
4 port. (150 sunda kcal per portion)

Ingredienser
300 gram lättkesella
1 st banan
1 msk honung
1 st ägg
2 msk kakao
5 st pekannötter


Tillagningsinstruktioner

Mixa bananer, kesella, ägg, kakao och honung till en slät smet i en mixer. Grovhacka nötterna och blanda i dem. Häll smeten i en form med lock och frys i 1–2 timmar tills smeten har stelnat. Rör om  var 30:e minut.

Receptet handplockat från Klubb Isodietens sajt: isodieten.se

Ha en mysig helg allesammans!

onsdag 8 februari 2012

Plötsligt händer det...

Många kunder jag arbetar med blir mig trogna under lång tid, jag kanske genom sin livstid, vad vet jag:). För det är ju faktiskt som så att vi lär och utvecklas så länge vi lever, vilket ju är så härligt!

Idag hade jag uppföljningstest med en tjej som arbetat målinriktat under 12 veckors tid med både kosthållning och träning. En kund jag haft sedan -09. Vi gjorde en nystart i höstas och hon har kommit till min Studio för Personlig Träning en gång i veckan och haft som önskemål att bli sådär tufft tränad som man aldrig kan lyckas med på egen hand, och vi har från vecka till vecka arbetat med olika typer av styrka i olika modifikationer. Så succesivt under dessa veckor har glada tillrop kommit i min inkorg såsom:


- Jag ser verkligen fram emot när vi ska styrketräna! Riktigt längtar till att få ta ut mig själv ordentligt på det viset!


För att hon skulle bli kvitt sitt sockerberoende satte vi henne på en 14 dagars sötsugsavvänjning i nov -11:
- Tredje dagen nu och det går bra. Mycket jobbigare än vad jag trodde dock, är trött, ont i huvudet och allmänt jättegrinig. Men det är inte alltför många dagar till va;)?

- Måste bara säga att det går riktigt bra nu! Äter frukt nu, men inget onyttigt :). Känner mig så otroligt motiverad att jag denna vecka som jag varit ledig faktiskt kört två träningspass om dagen. Utan att typ dö:). Tack för att du hjälper mig så mycket!


Hon har levt med ångest och tvångstankar under flera års tid...
- Imorse vaknade jag och kunde andas, på riktigt. Kan inte fatta att jag har ett liv utan ångest. Din hjälp är verkligen guld värd!


Idag låter det så här:
- Fia, jag springer milen utan problem nu, känns lätt att springa milen och jag gör det på 55 minuter!


I och med hennes ångest och tvångstankar valde hon att inte vilja se testresultatet när hon ställde sig på Bioimpedansvågen i november och har sedan dess arbetat med fokus att ha en GO känsla i kroppen. I och med att vi arbetat tillsammans under lång tid har hon ryggsäcken sin full med värdefulla redskap som hon valt att använda fullt ut nu, under denna satsning mot en kropp i balans.


Det var en fröjd idag att få ge henne resultatet utav denna satsning och det mest fantastiska är att hon känns så trygg, nöjd och stabil och jag är med stor övertygelse säker på att det var en hellycklig tjej som lämnade min Studio till fots idag, närmare 9 kilo lättare än för 12 veckor sedan. Inte heller vilka kilon som helst utan kilon utav fett med behållen muskelmassa.


Ett fantastiskt arbete som idag belönades STORT:)!

måndag 6 februari 2012

En ISO-kursdeltagares första dag...

Är så nöjd! Fick iof kämpa med gröten imorse (undrar om man vänjer sig vid smak o mängd:)... Åt tonfisksallad med quinoa till lunch (mums) och keso med hallon satt fint den med. Åt lunchen snabbt och hann ut på en vacker lunchpromenad längs ån i solen! Livskvalitet! Kan lätt vänja mig vid den rutinen och nöjd att jag redan första dagen då jag hittade ett mervärde med matlådan - promenadtid! Middagen blev en succé i familjen, stora som små uppskattade köttfärsbiff med potatis som även blir matlåda imörrn:). Nu är det dags för mellis och dusch efter ett svettigt kul pass på Sunlight - bara min 2-åriga lillrackare somnar snart... Mycket inspirerad till morgondagen! :)
"Karin"

Härligt vacker lunchpromenad!

lördag 4 februari 2012

fredag 3 februari 2012

Vinster med ett hälsosammare liv...

Det finns en uppsjö av vinster med att leva ett hälsosamt liv, där vi väver in en balanserad kosthållning och daglig aktivitet som en helt naturlig del i våra liv.

Här kommer några faktorer som kan komma att MOTIVERA just DIG mot "ett hälsosammare jag":

- Mer kraft & ork

- Bättre sömn

- Stärkt självkänsla

- Gladare och mer harmonisk

- Mer stresstålig

- Minskat sötsug

- Finare hy

- Viktnedgång

- Slippa ångesten i provrummet

- Bättre sittande kläder

- Förbättrade blodfetter

- Förbättrad insulinkänslighet ( minskad risk för diabetes)

- Lägre blodtryck

...och mycket mycket mer!!!