torsdag 16 februari 2012

Låt mig fresta med ytterligare en supersund ”mellisdessert ” till helgen...

Tidigare ikväll hade jag återträff med mitt ISO-gäng efter två veckors isodiet. Två veckor är ju ingen tid alls, men ändock hade det hänt en hel del kan jag lova, både fysiskt och psykiskt.
  •  - 6 kg på 2 veckor på en av mina manliga deltagare som utöver kostomlägget flitigt promenerat varje dag, om inte ute så på sitt införskaffade gåband. Härligt!!!
  • Ingen av mina tjugo kursdeltagare hade känt av hunger under dessa 2 veckor
  • EN utav mina tjugo kursdeltagare hade fått lite kvällssug, men ska sägas att hon inte följt planen till fullo då hon dragit ner på frukosten... då detta kan komma att falla tillbaka på en senare, som med ett kvällssug i detta fall.
Under kvällens föreläsning gick jag igenom olika knep när suget kommer, hur man som individ agerar om man blir FÖR mätt (inte ovanligt av denna mättnadsdiet:), eller omvänt om man helt enkelt inte skulle bli mätt. Smarta strategier då man blir bortbjuden samt hur man enkelt lever detta liv med sina familjemedlemmar som kanske har en ökad energiförbrukning, såsom växande barn har t.ex.
Vi gick såklart också in på vikten av matens betydelse för träningsresultaten och hur viktigt det är att fylla på depåerna (med rätt bränsle) efter ett träningspass, även att detta må vara sent på kvällen.
En hel del motionspepp avsattes också detta kurstillfälle, så nu hoppas och tror jag att de är fortsatt på G, ytterligare ett strå vassare;).

Så till den givna helgdesserten!
Ska sägas att den är superduperenkel att göra, men visst blev det lite meckigare när den skulle göras till 20 pers. men till ett normaltstort sällskap slängs den ihop i ett nafs, med reservation för infrysningen 1-2 timmar.
VOILA:)
Hallonglass med pistagenötter

Ingredienser till 4 pers. (endast 150 supersunda kcal/portion)


• 3 dl frysta hallon

• 3 dl lättkesella

• 4 tsk flytande honung (mörk är extra antioxidantrik)

• 40 pistagenötter (40 gram)


Kör hallon, kesella och honung till en slät smet i en mixer/matberedare. Häll smeten i ett litet glas och frys i 1–2 timmar tills smeten har stelnat. Stö över hackade nötter före servering.

(Receptet plockat från isodieten.se)


Låt höra vad ni tyckte såklart;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar