måndag 13 februari 2012

Det går fint för mina kursdeltagare...

Jag startade upp min ISO-grupp med mina 20 kursdeltagare torsdagen den 2 februari, med en föreläsning i förberedande och peppande syfte inför deras 8-veckors satsning utifrån ISO dietens 8-veckors program som i stora drag innebär En säker och effektiv lågkolhydratdiet med hög kvalité. LCHQ skulle man också kunna kalla ISO dieten, Low Carb High Quality.

Kraven som ställts på ISO dieten är följande:
- Den ska vara sund & hälsosam
- Den ska innehålla alla näringsämnen
- Den ska vara lätt att hålla
- Den ska vara matmässigt tillfredställande
- Sist men inte minst, den ska behålla våra värdefulla muskler!

ISO betyder lika och innebär en jämn fördelning mellan våra näringsämnen: Fett – Kolhydrater - Protein

En optimalt balanserad kosthållning som innehåller följande:- Långsamma Kolhydrater, lågt GI
- Mindre mängd kolhydrater, lågkolhydratkost
- Större mängd protein, högproteinkost
- Fett av den allra högsta kvalitén
- Inte att förglömma heller våra livsviktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer

ISO dietens kostfilosofi passar precis alla oavsett ålder, kön eller aktivitetsnivå. För dem som helt enkelt vill leva hälsosamt och bra!
På kuppen blir man viktstabil, får ett sänkt blodsocker varför den är optimal för t.ex. diabetiker.
Har man magproblematik blir man till största sannolikhet problemfri. Lider man av sötsug blir man kvitt detta.

Man ska givetvis vara nöjd och belåten under dieten varför den är uppbyggd utav ”Smart mat” vilket innebär att maten har ett lågt energiinnehåll men ger massor av näring. Maten har dessutom väldigt mättande egenskaper varför man enkelt står emot frestelser.

En viss aktivitet som alla utan några större problem klarar av står också på dietens schema varför i stort sett alla lyckas med målet att minska 1 kg fett per vecka, förutsatt att man är i behov utav det.

ISO dieten innehåller så lite kolhydrater att det hjälper dig tappa vikt, men så mycket att hjärnan är på skaft!

Det nya sättet att äta ska gå att hålla livet ut, annars blir ju förändringen inte bestående.

Jag sa till mina kursdeltagare att varför vänta, starta NU! Dock var jag noga med att poängtera att det krävs planering för att lyckas, så jag tyckte att de alla kunde ta veckoslutet och helgen till att testa in, planera och handla för att sedan gå in 100% fr.o.m. måndagen. Det är nu en vecka sedan och här följer några av deltagarnas egna ord efter deras första vecka med ISO diet:

”Sitter på tåget på väg hem från 3 dagars jobbresa. Jag är SÅ nöjd med mina val. ISO står skrivet i pannan. Det är så skönt!!”

”Nu knaprar jag inget när jag åker från affären, nu har jag ett jämt tillstånd och jag är så fascinerad över att man inte blir sugen på något. Och även när man ska till och käka så är man inte hungrig, man bara är, men det är gott att äta, och saker smakar gott, men de triggar inte hjärnan på det sättet man är van, det triggar inte alls, och inte blir man mätt som man brukade bli heller. Helt klart annorlunda. Fia, du vet ju det här men för en annan är det ju fantastiskt……””Mår väldigt bra! Tycker dock middagarna tar lite för lång tid att laga, eller så har jag lyckats pricka in fel recept... Annars är det väl läge att börja fundera på hönsfarm för 17 vad ägg det går åt när vi är 2-4 pers. vid varje måltid! Gjorde omelett ikväll och 10 ägg och 75 min senare... Voila! En hallonbuske vore nog inte heller fel;), eftersom jag snöat in mig på hallon o keso som mellis, mycket gott och enkelt!”


”Sötsuget är som bortblåst men det blir ändå någon enstaka mörk chokladruta emellanåt. Den största skillnaden är att alltid ha med sig något mellanmål. Recepten är goda! Var på restaurang igår och kunde välja måltider som höll sig rimligt inom ISO. Ska nog testa bananglassen alá ISO till melodifestivalen ikväll.”
”Har nog aldrig känt mig så här mätt, länge! Har inget sug längre efter att kolla om det finns något att stoppa i mig, endast goda, riktiga mellanmål! Hemma är det ju lätt att följa min planering! Men hur ska det gå på lördag kväll? Bortbjudna! På onsdag tjejträff på lunch. Har förvarnat värdinnorna!


Och såhär gick det…


”Lördagsmiddag (alla 8 pensionärer) hos kompisar. Bubbel med små tilltugg, tror jag…Jag vet ej för jag tittade inte åt dem! Ramlösa för mig, chaufför för ovanlighetens skull! Förrätt: 1/2 avokado, räkor, rödlök... Röran skickade jag över till sambon som inte behöver gå ner i vikt, än! Älgkött, pyttelite rotfruktsgratäng och sallad! Fet sås, vad är det?!! Efterrätt: Plommon i konjak med grädde, kaffe och kaka. Jag var redan mätt och kaffe smakade gott! Godisskålen gick mig förbi! Tyckte att jag klarade mig hyfsat, hade ju grundat med ett mättande mellis innan vi åkte hemifrån! Återkommer på onsdag med hur jag klarar Tjejträffen på tisdag lunch. Värdinnan stöttar mig:)!”

Visst är det väl härligt att få ta del av ovan. På torsdag är det dags för ISO träff igen och jag riktigt längtar efter mina kursdeltagare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar