tisdag 27 augusti 2013

Biff Rydberg gick hem i vår familj

Snart har deltagarna i min första ISO-grupp för i höst, arbetat enligt ISO-dietens program under en veckas tid och förmodligen hunnit testa på en massa nya smakupplevelser och jag kan med stor övertygelse också säga att de som lidit av sötsug plötsligt inser att sötsuget redan är obefintlig. En riktigt skönt befriande känsla!

Som ni vet lever jag i mångt och mycket som jag lär och passar gärna på att även jag inklusive min familj att testa på lite nya ISO-rätter för att både inspirera mig själv, min familj och såklart vidare tipsa kursdeltagare och alla ni andra om lite smått och gott.

Den här middagsrätten är just en middagsrätt ala ISO vilket innebär mättnad och tillfredställesle utan att vara krånglig att tillaga. Mängden kolhydrater är också lite mindre, eftersom det är precis så det ska vara på kvällen då behovet är mindre.
Till barn som kräver mer energi samt om man är mer fysiskt aktiv kan man lätt komplettera upp den med lite mer kolhydrater.

Varför jag väljer att lägga upp just denna rätt är för att vår just nu lite kräsna åtta åring härhemma utropade: - Detta vill jag äta flera gånger!!

Biff Rydberg  Ingredienser
till 4 personer (1 port. ca. 400 kcal.)

700 g nötkött
2 små zucchini
2 st gul lök
4 st ägg
grovmalen senap
6 små potatis
 
Tillagningsinstruktioner
1.Skiva köttet i fyrkanter och stek i smör tillsammans med hackad lök.
2.Skiva zucchinin och potatisen i fyrkanter och stek i separat panna.
3.Lägg upp i separata högar och servera med en äggula och senap.

Smaklig Måltid!

Recept från isodieten.se

2 kommentarer:

  1. Den är ju bara så himla god :) För oss som gillar rosastekt kött, tipsas att steka potatis och zucchinin först och köttet sist

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra Christina

    SvaraRadera