fredag 16 augusti 2013

Draken - en favorit...

Snart har två arbetsveckor passerat och hela familjen börjar falla in i rutinerna, vilket är bra skönt.

Första veckan kände jag mig lite loj, i fortsatt semesteranda och tänkte att hur tusan ska det här gå när allt drar igång fullt ut. Helt övertygande på grund av att vi just var så långt ifrån vardagsrutinerna man kunde komma.

Denna andra vecka har jag motsatt känt mig hur taggad och laddad som helst.
Barnen börjar acceptera att man måste sova i tid och nattas lugnt och sansat och vi har haft en första planlagd matplan för veckans middagar som stor som liten uppskattat, vilket underlättar vardagen.

Så till höstupplägg som ska skapas, kännas in och spikas.

Höstens första ISO-kurs är sluten med en grupp kvinnor som står laddade inför tisdagens uppstart. Hmm...vad ska jag bjuda på för ISO-mums;)?

På fredag vid ottan startar jag upp Militärgänget med gamla som nya deltagare för ett månadsrace innan mörkret faller på. Igår var jag och rekade och visualiserade ett ungefärligt upplägg där jag joggade runt och riktigt kände hur jä... tungt det kommer att bli, men med många goda rop och skratt! Var tvungen att avsluta med att köra en massa Burpees i solskenet. I helgen ska jag försöka få med mig Jörgen för att känna in parövningarna ordentligt;). Attans så tungt jag kommer att få det!

Sen har jag höstens slutna Pilatesgrupper, vars upplägg jag börjat känna in och som vanligt kommer att bli hur skönt som helst för både kropp och knopp.

Så till min Morgonklubb vars upplägg jag satte så sent som i morse som innebär morgonspinning plus tuff och utvecklande Cirkelträning där jag ser till att alla bitar ska vara med såsom styrka, stabilitet, uthållighet, balans, rörlighet etc.

En av övningarna i Morgonklubbsupplägget blir "Draken" som jag vet många av morgonklubbarna kommer att "ogilla" så smått i början, innan den sitter och effekten utav den kan uppnås, då gillar man den:)!

Så här kommer en övning att testa, allesammans. Går utmärkt att köra utan vikt, med hantel, viktplatta eller som jag gör här med kettlebells eller annat greppbart:
DRAKEN

Beskrivning: Stå i grundposition med kulan i en hand och hela kroppstyngden på motsatt ben. Ställ ned kulan vid foten genom att fälla i höften och böja lätt i knät. Återgå till startpositionen.

Försök sträva upp foten i höjd med huvudet, förutsatt att ryggen fortsatt är stabil och rak!
Ta lite extra kraft upp, tillbaka till utgångsläget.
Arbeta med en sida i taget. Tips är att köra X antal repetitioner, växla sida och gör det ett par gånger i följd utan vila.
Tänk på att växla startben från pass till annat eller att alltid starta med den sidan du har svårast med.


 Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar