torsdag 29 augusti 2013

Hallonpannkaka/ugnspannkaka alá ISO

Jag blir extra "isofierad" så här när jag håller isokurser och även att jag äter enligt Isotänket (lika delar utav våra näringsämnen, av bästa sort) för jämnan av ren automatik, så lägger jag här upp färdiga isorecept för att ge mina kursdeltagare som väljer att gå "all in" 100% iso. Så här mina vänner kommer ett tips till alla familjemedlemmar åter igen.

På vår matlista stod det hallonpannkakor alá ISO men när vi for hem från skola/dagis idag och diskuterade vad mys vi skulle hitta på, på vår tjejkväll så tyckte Nellie vi kunde testa att göra en ugnspannkaka istället, så medan tjejerna låg och myste i ett skumbad så slängde jag ihop en ugnspannkaka i ett nafs, vilket passade mig förträffligt.


Hallonpannkakor för 3 pers. eller som jag valde att göra en Ugnspannkaka
ca. 400 kcal/port.
Frukostrecept hämtat ur isodieten.se
Receptets tänkta resultat...
...blev istället en kanonbra ugnspannkaka
3 dl havregryn (hade bara fiberhavregryn hemma så det fick det bli, perfekt)

6 st ägg

6 st äggvita (smart att ha en tetra med äggvita i kylen)

3 dl minimjölk (vi använder lättmjölk)

10 dl hallon (eller andra bär utifrån tycke och smak)

Extra "lyx":
Min väns supergoda hallonsylt. Tack Unni;)


salt

Det går även bara att använda färdigmalt havremjöl. En deciliter havregryn motsvarar en deciliter havremjöl.
Jag slängde fiberhavregrynen i vår matberedare. Snabbt och enkelt.

TillagningsinstruktionerKör havregrynen till ett fint mjöl med hjälp av en mixer. Blanda äggen och mjölet. Häll i mjölken och en gnutta salt och rör till en jämn smet. Blanda ner några av hallonen i smeten. Stek två till tre små pannkakor i en liten teflonpanna. Servera med resten av hallonen.
Eller gör som jag, gör en ugnspannkaka, släng in i ugnen på 200 grader i 30 min, voila;)

Jag valde att lägga ett bakplåtspapper i en ugnsform för att slippa disk och kladd, vilket jag varmt rekommenderar.

Smidigt

Blev riktigt imponerad över Nellies plock hon fixat till vår filmkväll då hon serverade olika mumsiga frukter och bär på små tandpetare.

Uppskattat av stor som liten.

Prinsessorna sover sött och jag ska ta och tacka för mig och fånga några sköna timmars sömn för att imorgon med tuppen starta upp militärtjejerna med en uppladdande
UPPSTÄLLNING;)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar