lördag 17 augusti 2013

Rostbiff med sallad på mathavre

Måste dela med mig av en riktigt god och enkel rätt som min käresta serverade mig och barnen i går kväll tillsammans med ett gott rött vin.

I och med att jag drar igång första ISO-kursen för hösten på tisdag, så har vi fokuserat på att plocka ISO-recept till veckans planlagda middagar för att kunna tipsa och inspirera både kursdeltagare och alla er såklart och inte gör det något att jag och familjen blir inspirerade på kuppen.
Man har ju generellt sätt lätt att fastna i samma rätter som man rullar runt på.

Rostbiff med sallad på mathavre










Förmodligen saknar du ingen dressing eftersom den krämiga avokadon tillsammans med de söta tomaterna ger smak och saftighet nog. Skulle du ändå vilja ha lite dressing kan du toppa salladen med en matsked matlagningsyoghurt per portion.


Vill du njuta denna sallad även som middag? Det går bra, minska bara mängden mathavre något, det vill säga koka 1dl mathavre för två portioner. (Resulterar i 400 kcal/port. med mindre kolhydrater)


2 Port. (á 500 kcal = isolunch)

240 gram Rostbiff (8 skivor á 30 gram)

1,5 dl okokt mathavre

10 st körsbärstomater

1 st medelstor avokado

80 g babyspenat

svartpeppar (vi använde vitlökspeppar i salladen)

örtsalt (vi använde havssalt)

Tillagningsinstruktioner
Koka mathavre enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den kokta mathavren med halverade körsbärstomater, tärnad avokado och spenat. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med skivad rostbiff.
Vi köpte färdiga tjocka skivor vilket också går utmärkt.

Smaklig Måltid mina vänner!

Recept från isodieten.se

2 kommentarer:

  1. Hur mycket rostbiff ska man ta till denna portion? Ser jättegott ut!!! Hälsn. Annlouise Järvling

    SvaraRadera
  2. Bra fråga! Missade onekligen att lägga in det. Uppdaterat:). Tack för att du uppmärksammade mig och smaklig måltid!

    SvaraRadera