söndag 25 augusti 2013

Fånga upp motion i vardagen...

Jag ville få till ett träningspass igår, trots att jag var ensam med Nova och även att det inte vare sig blev långt eller så värst effektivt så blev det av och kroppen min blev nöjd.

Jag passade jag på att fånga dagens lilla motionspass, innan dagen tog full fart utav andra ting, satte Nova i vagnen iförd bara trosa i det helt fantastiskt varma sommarvädret tillsammans med den mer påklädda dockan som var iförd Novas gamla bebiskläder samt att bästa nallen ”Randi” såklart också skulle få följa med på en liten tur.

Vi rullade iväg bakom huset på vår mysiga grusväg och jag joggade på så smått medan vi tittade på den stora spännande traktorn som arbetade förfullt ute på åkern. Jag trodde att hon skulle somna in av den skönt vaggandes vagnen och att jag skulle kunna fortsätta med lite kettlebellsträning inne i Studion efter vår lilla tur, men Nova var pigg och exalterad över traktorn så inte kunde hon slappna av och vad gjorde väl det.

Väl hemma igen placerade jag istället vagnen så att hon kunde sitta kvar och kika från tomten när traktorn kom förbi passerandes. Samtidigt passade jag på att köra några kettlebellsövningar ute på gräsmattan och inspirerade säkert grannarna på kuppen;)…

Ett litet pass blev det och jag väckte kroppen. SKÖNT!

Man behöver inte alltid vara så himla seriös med träningen och följa den tänkta planen till punkt och pricka (om man nu har någon basplan) utan fånga upp möjligheterna till motion i vardagen lite ”hur som helst”.

Vi är bra på att skylla ifrån oss på än det ena än det andra varför motionen inte blir av. Det kan vara alltifrån att vädret gör det ”omöjligt” att motionera till att man kanske har ett barn som vägrar att sitta i vagn o.s.v.

När vi bodde i Italien och Nellie var nyfödd, så rent ut sagt vägrade hon att ligga i vagnen de första månaderna vilket var frusterande för mig som ville komma ut och promenera varje dag.
Jag köpte en sådan där liten step-up som vare sig var bra eller rolig att stå på, men körde på ett tag…

Övervägde dock snabbt att få komma ut istället, i den helt fantastiska miljön vi bodde i och att istället vandra i bergen med Nellie på magen, vilket gick utmärkt och var fantastiskt skönt för både kropp och knopp.
Bolzano -05
Idag får det bli en rask promenad för att hämta bilen efter gårdagens fest, vilket blir en alldeles lagom aktivitet för min kropp.

Hur fångar du upp motion var dag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar