lördag 29 maj 2010

En lördag med müslidemo och gräsplantering...

Oj vad tiden rusar på, redan 21:30...Nellie fortfarande hos grannarna mitt för och leker med grabbarna. Full aktivitet här i kvarteret och alltid någon att leka med, kanoners! Går det 5 minuter säger Nellie: - Mamma, jag har ingen att leka med...
Lustigt hur de förändras de "små" liven. Nellie har alltid, eller rättare sagt fram till nu, älskat att gå in i lekens värld ensam både på förskolan och hemma och hon har tidigare sagt: - Mamma, det är så jobbigt på förskolan... Som förälder blir man ju smått "orolig" och undrar: - Varför då gumman?! Svaret jag fick var: - Det är så många som vill leka med mig hela tiden... Då blev inte mamma så orolig längre;-).

Idag startade dagen med att 2 x Nellie vaknade upp mellan oss runt 7:30, trots att de somnat så sent...
Jag "studsade" upp som vanligt och började städa och tidsoptimist som jag är trodde att jag skulle hinna en himla massa fram till 11 tiden då jag skulle fara till Tryffel & Timjan för att dema min müsli.
Kors i taket så blev det faktiskt så, men det tack vare att jag faktiskt "bara" fokuserade på städningen medans Jörgen tog tag i de andra sakerna som att fara och hämta kärra och därefter en målarställning så att vi i varjefall har allt tillgängligt så fort vi får en minut över och kan dra några penseldrag på husen. "Målarn" sa att vi nog får räkna med 80 timmar. Herregud, 2 arbetsveckor...som tur är är "målaren" vän och mutbar;-), så hjälper han oss lite smått så hjälper vi såklart dem när de framöver blir våra grannar och det är dax att måla deras hus så drar vi såklart några penseldrag i glada vänners lag.

Det var trevlig uppe på Pål Ljungs Hage tillsammans med Maggan & Tony och det blev mer sälj än förra lördagen vilket var tippatr efter löning och inför morsdag. Jättefin respons på müslin.
SYND att de inte tänkte till och fyllde upp köpcentret INNAN de öppnade upp. Saknar klädbutiker och framförallt ett systembolag skulle vara en "dragare". Det stannar dock många som far förbi på motorvägen.

Efter att ha varit på Tryffel & Timjan var det till att fara och köpa jord och blåkorn för att testlägga ca. 10 kvadratmeter gräsmatta (som vi fick av vänner igår, som de fått över).
Nu vet vi vad vi har framför oss...med tanke på at vi har en tomt på 1300 kvadratmeter...tack och lov att vi har ett stort berg på tomten men ändock...SEr dock grymt mysigt ut när gräsmattan läggs ut! Värt sitt arbete, såklart! Men NU fokus på att måla husen och göra klart med schysst förvaring i förrådet (vilket Jörgen just gör en lördagskväll kl. 22:30...). SÅ är det att bygga hus! UNDERBART;-)!

Ska sägas att vi haft en jättemysig stund vid middagsbordet för någon timme sedan, mellan våra projekt, då jag (för en gång skull) serverade en riktigt smaskig kyckling & bönsallad med Chillivinägrett och ett gott glas vitt vin. Vi satt där med tända ljus efter världens ösregn med en skarp regnbåge utanför huset och alla träd extra gröna i detta härliga sken. Ja, jag sitter här med bibehållen mysfaktor.

Snart dax att kalla på mina kära för nattning och kanske rent av hinna lägga sig raklång i soffan en stund framför brasan, blir fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar