fredag 21 maj 2010

Veckan som gått...

"Fredag hela veckan", ja så känns det i varje fall för mig och jag tror det är ett gott tecken på att man har en bra tillvaro. Det finns nog många som känner "måndag hela veckan" med en viss ångestkänsla, en ångest över att arbetet tar upp all ens tid och kanske inte är så stimulerande som det sig bör med tanke på hur mycket tid man ägnar sitt arbete under sin livstid. Tror fler skulle må bra av att stanna upp ibland, och verkligen fundera över vad de verkligen VILL göra med sitt liv, och att våga kasta sig utför, åtminstone någongång i sitt liv. För de allra flesta landar väldigt mjukt på ett svävande moln och känner att de klivit ett stort positivt steg framåt. Istället för att ha en massa drömmar liggandes latent i bakhuvudet livet ut och sen på dödsbädden gräma sig över varför man inte gjorde allt det där man drömde om. Lev istället ut dina drömmar!
Nu blev det djupt värre...min vecka var det ju jag skulle summera.

I måndags hade jag en fantastisk dam, en änka på över 80 år,  på besök i min Studio för sitt första "PT-pass". Hon tog kontakt med mig för att hon var så trött på sina krämper och sin rädsla över att ramla. Hon kände sig helt enkelt otrygg i sin egen kropp.
I hemmet hade hon diverse träningsredskap, men som t.ex. balansbollen som fanns därhemma var hon mest rädd för. Detta skulle jag ändra på nu! För min tanke var att ge henne ett anpassat balansbollpass för att förbättra hennes balans och flexibilitet och bli trygg i sin förhållandevis gamla kropp. Men ack så fin hon var iförd gymnastikdräkt och sockerplast, fantastiskt!
Övningarna jag gick igenom med henne gick över alla förväntningar och på måndag har vi uppföljning efter att hon testat programmet själv därhemma. Spännande. Innan hon lämnade mig i måndags så skulle hon så klart ha med sig en liten påse av min "Hälsomüsli" som hon skulle ringla honung över;-).
På måndagkvällen var det dax att hålla klasser på Sunlight och trots att det var solsken och högsommarvärme så kom så många deltagare på klasserna, riktigt kul!

Sen var det snabbt tisdag och Nellie for med förskolan på Öknadag och jag tillbringade ett par timmar hos frissan för färg och klipp. Jag är nog omtalad som "Fia med tofsen" vilket ju är en förskräcklig "triststämpel" egentligen. Hur tråkig får man egentligen bli?! 35 år, mamma, och fortsatt långt hår...börjar fundera på om jag är lite småpatetisk, MEN det är ju så praktiskt och skönt att bara slänga upp håret i just en "tofs". Nu vågar jag knappt säga att jag arbetat som frisör...men å andra sidan ser många frisörer förskräckliga ut i håret. Hur som helst snackade jag med min gamla chef Björn på 3 stolar om att vi bör kanske väcka tanken till en helförändring snart, som ska vara lättskött, enkel och fräscht. Den som väntar får se;-)...
Nellie fick i söndags jordgubbsplantor och en stor rabarberplanta som hon nästintill pratat med så mycket uppskattade hon den presenten. I och med att vi inte har någon direkt tomt eller plantering ännu så har vi ställt hennes plantor på en stor bricka i sina krukor och efter Öknadagen blev det än fler krukor på hennes planteringsbricka. Dessa vattnas och tas hand om var dag. Urgulligt!

I onsdags höjdes jag i skyarna av en kund som sa att hon aldrig varit i så bra form någonsin, som nu när hon kontinuerligt körde ett PT-pass med mig i veckan. Nog är hon i god form allt. En enormt stor utveckling under månaderna vi arbetat ihop. Detta är för mig som Personlig Tränare målet med mitt arbete med alla mina kunder. Hon lägger 450:- på mig/vecka och det kan tyckas låta lyxigt värre, men hon menar som så att det kan jag absolut unna mig då jag t.ex. aldrig äter luncher ute. Så ser hon på det hela och tycker detta att ha en Personlig Tränare är toppen! Allt handlar ju om prioriteringar.
Klasser igen på onsdagskvällen och även där, i mina stora grupper, är det mitt mål att utveckla deltagarna i form av optimal teknik för att att få ut maximalt av träningen. Jag vet att jag är väldigt intruativ och teknisk och det tycks gå hem vilket är mycket trevligt såklart!

En del pyssel med min müsli under veckan i form av utskick och dylikt och imorgon lördag står jag på Tryffel & Timjan på Pål Ljungs Hage och demar min müsli och svarar på frågor etc. Jag hoppas hoppas att det dyker in mycket folk och att inte sommarvärmen gör att alla far till "landet"...
Klockan är 22:00 och Nellie sitter bredvid mig vid köksbordet och målar med målafärg förfullt iförd tiaran såklart, som hon nästintill sover med. Vi har "fredagsmys" och ska nog inom kort koja.

Natti Natti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar