torsdag 13 maj 2010

Hoppas på succé för min hälsomüsli...

Sitter vid vardagsrumsbordet med en härlig brasa framför mig. Kaminen blev verkligen höjdpunkten i huset, en riktig mysfaktor minst sagt. Ruggigt och mörkt ute och sommaren känns långt borta...men lurar förhoppningsvis ändock runt hörnet.

Idag tog jag med min Jörgen till Blaxsta vingård för några timmars müsliproduktion. Göran Amnegård som driver Blaxsta vingård serverade oss en god espresso medans vi riggade upp inför att påbörja vårt arbete med "Fias hälsomüsli". Därefter tog det uppåt timmen för oss tre att rosta hasselnötterna, skala dem och hacka dem. Snacka om att müslin är gjord med kärlek:).
Pricken över i:et i müslin är bären som denna månad är hallon, ja, nästintill förföriska:), så som jag valt att uttrycka dem på mitt infoblad om müslin.

Det var först när det var dax att packa müslin i cellofanpåsar som det började kännas i kroppen att detta är verkligen starten av min lansering av min alldeles egna müsli, lite häftigt kan jag tycka!
Den blir riktigt läcker kan jag lova. Med dinkelflingor och nakenhavre och dess olika färger följt av linfrön, solroskärnor och grovt hackade hasselnötterna och med de skarpt hallonfärgade torkade skogshallonen blir müslin en fröjd för ögat. Mycket trevligare än de klassiska papperspåsarna ute i butiken.
Lena Kerje har dessutom layoutat finfina etiketter samt "stickers" för månadens smak. Stort tack Lena:)!

Jag berättade för Martin Brunnberg & Kristina Andersson på Pauluns Näringscenter om müsliabonnemangsidén och dess olika smaker årets tolv månader och de tyckte den var klockren, bra feedback från mina förebilder. Hoppas nu inte Fredrik Paulun tar efter idén:)...
Jag kommer att ha 1500 grams påsar för mina müsliabonnenter och 400 grams påsar i övrigt. Perfekt storlek på en sund "gå-bort-present" men givetvis också för dem som önskar en bindre förpackning kort och gott.

Så nu hoppas jag få fart på försäljningen både hos mig hemma i Studion och på Tryffel & Timjan på Pål Ljungs hage som kommer att bli första butik som säljer müslin.

Med detta säger jag trevlig helg och håll ögonen öppna:)!

1 kommentar: